Sosyal medya fenomeni Dilan Polat, tutukluluğunun sona ermesinin ardından ilk kez sosyal medyada  o görüntüyü paylaştı.. Yaklaşık 11 ay süren cezaevi sürecinden sonra adli kontrol şartıyla tahliye edilen Polat, özgürlüğüne kavuşmasının ardından ilk kez araba kullandığını gösteren bir video yayınladı. Paylaşımı, hayranları ve takipçileri arasında geniş yankı uyandırdı.

Jjk

Aracı sürerken kendisini gösteren Polat, cezaevi sürecinin kendisi üzerinde bıraktığı fiziksel ve duygusal etkiler hakkında net bir açıklama yapmazken, araba kullanmanın kendisi için ne kadar önemli olduğunu ifade etti. Ancak, dikkat çeken an ise araçtan indiğinde yaşandı. Polat, araçtan indikten sonra ayakta durmakta zorlandığı anlarla takipçilerinin karşısına çıktı.

Dilan Polat’ın bu paylaşımı, kısa sürede sosyal medyada büyük bir ilgi gördü. Takipçileri, Polat’ın fiziksel durumuna ve zorlu cezaevi sürecine ilişkin çeşitli yorumlar yaptı. Özellikle, Polat’ın ayakta durmakta zorlandığı anlar, izleyenler tarafından endişeyle karşılandı. Birçok takipçisi, fenomenin yaşadığı süreçle ilgili geçmiş olsun mesajları gönderirken, bazıları da yaşadığı zor günlerin izlerinin hala üzerinde olduğu yorumlarında bulundu.

Dilan Polat, hakkında kara para aklama ve yasadışı bahis gibi ağır suçlamalarla yargılandığı davada, Anadolu 8. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından tahliye edilmişti. Savcının MASAK raporuna ve Adli Tıp Kurumu’nun verdiği "yüksek güvenlikli bir sağlık kuruluşunda tedavi edilmesi gerektiği" yönündeki rapora dayanarak tahliye talebinde bulunması, Polat’ın serbest bırakılmasında etkili oldu.

Sağlık durumu ve cezaevi sürecinden sonra yaşadığı fiziksel zorluklar, takipçileri tarafından yakından takip ediliyor.

Fenomen Kübra Aykut’un veda mektubu Fenomen Kübra Aykut’un veda mektubu

Kaynak: Gamze Nazmiye Özbunar