TSK’nın M.Ö. 209 yılından bugüne uzanan köklü tarihine vurgu yapan Sevim, törenin ardından yapılan saldırılara tepki gösterdi. Genç teğmenlerin "Mustafa Kemal’in askerleriyiz" sloganı ile Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e bağlılıklarını dile getirmesinin ardından, Cumhur İttifakı'ndan bazı kesimlerin bu durumu eleştirdiğini belirtti.

Küresel Ekonomide Kadın Liderler İttifakı (AWOLE) Lansmanı Gerçekleşti! Küresel Ekonomide Kadın Liderler İttifakı (AWOLE) Lansmanı Gerçekleşti!

Sevim, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:"TSK gibi dünyada eşi benzeri olmayan bir kurumun köklü gelenekleri vardır. Bu geleneklerden biri olan ant töreninde subaylarımız, kılıçlarını çekerek Atatürk'ün askerleri olduklarını ifade ederler. Ancak bu onur verici olay sonrası, Cumhur İttifakı içerisinden bazı kimselerin genç teğmenlerimize darbecilik ve FETÖ’cülük suçlamalarını yönelttiğini üzüntüyle gördük."

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Atatürk'ün adının bu olayda istismar edildiği yönündeki açıklamalarını eleştiren Sevim, Milli Savunma Bakanlığı’nın başlattığı soruşturmaya da değindi.

Zafer Partisi olarak bu durumdan rahatsız olanlara sert sorular yönelten Sevim, "Türk subayının Atatürk’ün askeri olmasından daha doğal ne olabilir?" diye sordu ve şu ifadeleri ekledi:"Bu soruların muhataplarına soruyoruz: Sizler kimin askerlerisiniz? Venizelos'un mu? Lloyd George'un mu?"

Zafer Partisi olarak Türk ordusunun her zaman Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e ve devlete bağlı olacağını belirten Sevim, partilerinin Atatürk'ün izinde olduğunu ve Genel Başkanları Ümit Özdağ'ın yanında Türkiye’yi sonuna kadar savunacaklarını ifade etti.

Zafer Partisi’nin iktidarında Türk ordusunun, devletin kurucusu Atatürk’e sadık kalacağını ve ülkenin temellerini sağlamlaştıracaklarını belirten Sevim, açıklamasını "Aziz vatanımızı kurtaracağız" sözleriyle sonlandırdı.

Editör: Fadime Özkaran