Açılış törenine Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, Milletvekilleri İbrahim Yurdunuseven ve Hakan Şeref Olgun, ilçe protokolü ve vatandaşlar katıldı. Törende ilk sözü Muhtar Özgür Doğru aldı ve merkezin yapımına verdiği destekler nedeniyle Vali Yiğitbaşı’na teşekkür etti. Milletvekilleri de yaptıkları konuşmalarda, Kırca Köyü Meyve Alım Merkezi'nin hayırlı olmasını dileyerek üreticilere bereketli kazançlar temenni etti.

KİRAZ VE VİŞNE ÜRETİMİNDE SULTANDAĞI’NIN ÖNEMİ

Dişli’de korkutan kaza! Dişli’de korkutan kaza!

9-8

Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, Sultandağı ilçesinin kiraz ve vişne üretimindeki önemine dikkat çekti. Yiğitbaşı, “Bugün sizlerin heyecanını ve mutluluğunu görünce ne kadar güzel ve kıymetli bir iş yaptığımızı müşahede etmiş olduk. Sultandağı ve Çay ilçelerimiz kiraz ve vişne üretiminde önemli iki ilçemiz. Sultandağı ilçesinde de Kırca köyümüz kiraz üretiminin önemli bir bölümünü tek başına üstlenmektedir. Kiraz bizim için çok kıymetli bir ürün. Biz markayız bu alanda," dedi.

MODERN ALIM MERKEZİ

Yeni açılan Kırca Köyü Meyve Alım Merkezi, her biri 85 metrekare büyüklüğünde 12 farklı dükkâna sahip. Bu merkez, üreticilerin yetiştirdikleri ürünleri hızlı ve kolay bir şekilde piyasaya ulaştıracak şekilde tasarlandı. Vali Yiğitbaşı, "Yeni alım merkezimiz, üretilen ürünlerin daha verimli ulusal ve uluslararası piyasaya katma değeri yüksek ve kaliteli bir şekilde satışını sağlayacak. Kırca Köyü Kiraz Alım Merkezi, özellikle Napolyon türü kirazın uluslararası piyasaya entegrasyonunu hızlandıracağına inanıyorum," şeklinde konuştu.

İLK KİRAZ SATILDI

18-7

Vali Yiğitbaşı’nın konuşmasının ardından açılış kurdelesi kesilerek Kırca Köyü Meyve Alım Merkezi resmen hizmete girdi. Kendi bahçesinde ürettiği kirazları getiren ilk üretici Ayşe Dudu Gündoğan’ın kirazları, Vali Yiğitbaşı ve protokol üyelerinin de desteğiyle yapılan pazarlık sonrası 200 TL’den satıldı.

VALİ YİĞİTBAŞI KİRAZ TOPLADI

Vali Yiğitbaşı, tüm üreticilere bereketli bir sezon dileyerek kiraz bahçesinde kiraz topladı. Afyonkarahisar’ın dillere destan kirazının adını daha fazla duyurmak ve marka değerini artırmak için her türlü desteği vereceklerini ifade etti.

Kaynak: Gamze Koçak