Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Dr. Sevim Sayım Madak, çalıştaya online olarak katıldı. Konuşmasında, otizmli bireylerin hayatlarını kolaylaştırmak için yapılan çalışmaları desteklediklerini belirten Madak, Ulusal Otizm Konfederasyonu ile iş birliği içinde olduklarını vurguladı ve çalıştayın başarıyla tamamlanmasını diledi.

Otizm Alanında Sorunlar ve Çözüm Önerileri

Çalıştay sırasında, otizme yönelik sorunlar ve çözüm önerilerini içeren bir rapor hazırlandı. Bu raporun, ilgili bakanlıklara sunulacağı belirtildi. Çalıştayın açılış konuşmasını yapan Konfederasyon Genel Başkanı Fatma Kilci Kavas, konfederasyonun geniş kapsamı ve etkisi ile toplumsal farkındalık yaratma sorumluluğuna dikkat çekti.

Whatsapp Görsel 2024 08 21 Saat 11.32.57 5A047A5B

Otizmli Bireyler İçin Eşit Fırsatlar

Kavas, otizmli bireyler ve aileleri için sağlanan hizmetleri yaygınlaştırmak ve erişilebilirliği artırmak için çalışmalarını sürdürdüklerini ifade etti. Otizmle mücadelenin, bireylerin farklılıklarını anlamak ve kabul etmekle başladığını belirten Kavas, bu alanda toplumsal katılımın önemine dikkat çekti.

Emekli Olmak İçin Kaç Gün Gerekiyor? Erkekler-Kadınlar İçin Emeklilik Yaşı Ve Tablosu Emekli Olmak İçin Kaç Gün Gerekiyor? Erkekler-Kadınlar İçin Emeklilik Yaşı Ve Tablosu

Whatsapp Görsel 2024 08 21 Saat 11.32.56 69A3E236

Konfederasyonun Hedefleri ve Gelecek Planları

Fatma Kilci Kavas, otizmli bireyler için daha kapsayıcı ve anlayışlı bir toplum oluşturma amacıyla çalışmalara devam edeceklerini vurguladı. Kavas, "Hep birlikte el ele vererek, onların daha parlak bir geleceğe sahip olmaları için üzerimize düşen görevi yerine getireceğiz" dedi.

Kaynak: CEMİLE KAYTAN