Geçtiğimiz günlerde İsviçre'nin orta kesimindeki Nidwalden kantonunda dünya liderleri bir araya geldi. Rusya-Ukrayna savaşını sona erdirmeye yönelik düzenlenen barış konferansında, Ukrayna'da barış için atılacak konular ele alındı. Rusya ve Çin’in katılmadığı konferansa Türkiye dahil olmak üzere 50’den fazla devlet ve hükümet başkanı katıldı.

OLGUN, AÇIKLAMA BEKLİYOR

Çiftçiler tarım sigortası konusunda bilgilendirildi! Çiftçiler tarım sigortası konusunda bilgilendirildi!

Yalnızca liderlerin katıldığı konferansa Fener Rum Patrikhanesi Patriği Bartholomeos’un da davet edilmesi ve bunun üzerine konuşma yapmasına tepki gösteren İYİ Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hakan Şeref Olgun ise Fatih Kaymakamlığına bağlı olan Fener Rum Patrikhanesi Patriği Bartholomeos, tek dini lider olarak “Ekümenik” ünvanı verilmesi üzerine ilgili kurumların açıklama yapması gerektiğini vurguladı.

Bartholomeos

‘TÜRKİYE’NİN  SESSİZ KALMASINI KINIYORUM’

Milletvekili Olgun, konuya ilişkin yaptığı paylaşımda Türkiye'nin sessiz kalmaması gerektiğini söyleyerek, ‘’İsviçre'de düzenlenen Ukrayna Barış Konferansında Türkiye'yi Dış İşleri Bakanlığı düzeyinde Hakan Fidan temsil ederken; Lozan Anlaşması ve ardından alınan iç hukuk kararları ile sadece Fatih Kaymakamlığına bağlı olan ve hukuki statüsü bununla sınırlı olan Fener Rum Patrikhanesi Patriği Bartholomeos, tek dini lider olarak “Ekümenik” ünvanı ile davet edildi ve konuşma yaptı. Ekümeniklik, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası, kanunları ve Lozan Antlaşması’na aykırıdır.Fener Rum Patriki'nin Devlet Başkanı gibi katılmasını son derece yanlış buluyor, Türkiye'nin buna sessiz kalmasını asla kabul etmiyor ve kınıyorum. Yapılan hatanın Türkiye Cumhuriyetinin bölünmez bütünlüğünün korunması adına bir an önce son bulmasını diliyor; İlgili kurumları açıklama yapmaya ve kamuoyunu bilgilendirmeye davet ediyorum’’ ifadelerini kullandı.

Kaynak: ODAK HABER MERKEZİ