Ülkenin önde gelen birliklerinin başında yer alan Tüm Mermer Doğaltaş ve Makinaları Üreticileri Birliği yönetimi çalışmalarıyla göz dolduruyor. Sektörün istek ve taleplerini ilgili kurumlara ileten sorunlara çözüm bulan TÜMMER yönetimi birbirinden önemli etkinlikler gerçekleştirmeye devam ediyor. Yoğun bir tempoda çalışmalarını yürüten TÜMMER Yönetim Kurulu Başkanı Hanifi Şimşek ziyaretlerine ise aralıksız sürdürüyor. Başkan Şimşek geçtiğimiz günlerde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ı makamında ziyaret etti.
MARBLE 2025 İÇİN ÖNERİLERİNİ SUNDU
Başkan Şimşek, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tugay ile İzmir Marble 2024 ile ilgili değerlendirmelerde bulunarak, Marble 2025 için önerilerini sundu. Ziyarette Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, doğaltaş sektörüne katkı sağlayacak projeleri geliştireceklerini, bu kapsamda yurtdışından mimar ve iç mimarların fuarı ziyaret etmesinin, İzmir'de mermer ürünlerinin ve tasarımlarının sergileneceği alanların oluşturulmasının, ülkemizin doğaltaşının tanıtılmasına ve kullanım çeşitliliğinin artması, ekonomik değeri yüksek, verimli ve katma değeri olan ürünlerin geliştirilmesine katkı sağlayacağını ifade etti.
TAYTAK İLE TOKİ BAŞKANINA ZİYARET
TÜMMER Başkanı Hanifi Şimşek bir diğer ziyaretini ise Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak ile birlikte TOKİ Başkanı Ömer Bulut’a gerçekleştirdi. Görüşmeyi değerlendiren Başkan Şimşek, “Bölgelerimizden gelen haberler doğrultusunda, deprem bölgesi konutlarında özellikle Mısır Arap Cumhuriyeti’nden ithal edilen işlenmiş doğaltaşların kullanıldığını öğrenmiş bulunmaktayız. Ülke olarak yaşadığımız yüzyılın afetinde, yapımı hızla devam eden konutlarda başta deprem bölgesi ve yakın illerinde faaliyet gösteren mermer sektörümüzden doğaltaşların temin edilmesinin, sanayicilerimizin istihdamının devamlılığına da büyük destek sağlayacağına inandığımız TOKİ Başkanımıza ilettik. Bu görüşmeden bir süre sonra Sanayi Genel Müdürlüğü uzmanından gelen telefon görüşmesinin ardından, konuya ilişkin raporumuz istatistiki bilgiler ile birlikte Genel Müdürlüğe sunduk” dedi.
BAKAN BAYRAKTAR’A RAPOR SUNULDU
Bir diğer önemli ziyaret ise Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dr. Alparslan Bayraktar’a gerçekleştirildi. Maden Platformu’nu oluşturan, TÜMMER’in de içinde yer aldığı 17 Sivil Toplum Kuruluşunun bir grup başkanı/temsilcisi ile Bakan Bayraktar makamında ziyaret edildi. TÜMMER’i temsilen Yönetim Kurulu Başkanı Hanifi Şimşek’in katıldığı ziyarette, madencilik sektörünün destek beklediği önemli sorunlar rapor halinde sunuldu. Raporda Orman 16’ncı madde uygulama yönetmeliği taslağının mevcut hali ile yürürlüğe girmesi halinde ülkemiz yeraltı kaynaklarının büyük kısmının kullanılamayacağı, izinlerde yaşanan gecikmeler, bedellerin madenciliğin gelişmiş olduğu ülkelerdeki bedellerden yüzlerce kat fazla olduğu gibi konulara yer verildi. Söz konusu güçlüklerin aşılabilmesi için; ağır hapis cezalarına varan yaptırımların, beş yıllık süreçte üç senelik çalışma mecburiyetinin kaldırılması başta olmak üzere madencilik sektörünün büyümesine engel olan unsurları giderecek bir torba yasanın hazırlanmasının, orman taslak yönetmeliği yayımlanmadan önce sektör STK’ları ile istişare edilmesinin son derecede elzem olduğu Bakan Bayraktar’a sunuldu.