Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, Cumhurbaşkanlığının himayelerinde Türkiye Motosiklet Federasyonu ve Afyonkarahisar Belediyesi tarafından düzenlenen, dünyaca ünlü motor sporcularını ve motor tutkunlarını bir araya getiren organizasyonunda konuştu.

Afyonkarahisar’ın Dünya Motokros Şampiyonası’na 6 yılda 7. kez ev sahipliği yaptığını hatırlatan Vali Yiğitbaşı, “7-8 Eylül’de düzenlenecek şampiyonada, Dünya Erkekler Motokros Şampiyonası (MXGP), Dünya Kadınlar Motokros Şampiyonası (MXWOMEN), Dünya Gençler Motokros Şampiyonası (MX2) ve Avrupa Motokros Şampiyonasıyla aynı anda 4 şampiyona (EMX250) yine binlerce sporseverin nefeslerini kesecek müsabakalara sahne olacak. 25’ten fazla takım, 150’den fazla yarışçı ve binlerce seyircisiyle bu yıl Türkiye MOTOFEST, ülkemizin 2024’teki en büyük spor ve gençlik etkinliği olmaya aday” dedi.

AFSÜ ile İl Sağlık Müdürlüğü Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı AFSÜ ile İl Sağlık Müdürlüğü Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı

“Biz çeşitli imkân ve vesileler yaratarak dünyanın her yerinden ziyaretçileri Afyonkarahisar’a çekmeye çalışıyoruz” diyen Vali Yiğitbaşı, “Bildiğiniz gibi, ziyaretçilerimizin büyük bir kısmı termal turizm amacıyla şehrimize geliyor. Bunun yanında, kültür ve tarih gezileri, Mevlevilikten dolayı inanç turizmi, doğa gezileri, hatta Kocatepe’yi ziyaret eden onlarca ziyaretçi sayesinde yakın tarih turizmi, yaz aylarında tesislerimize gelen takımlar sayesinde spor turizmi şehrimizde binlerce misafiri ağırlamamıza imkân sağlıyor. Dünya Motokros Şampiyonası, sahip olduğu dünyaca ün ve takipçileri dolayısıyla şehrimiz için büyük bir turizm potansiyeli taşıyor. Bu şampiyonayı gerek buraya gelerek seyredenler ve gerekse ekranlardan takip edenler şehrimizi yakından tanıyor. Burada, otellerimiz ve turizm tesislerimizle ziyaretçilerimizi en nitelikli şekilde ağırlama imkanlarına da sahibiz” diye konuştu.

Organizasyonda güvenlik önlemlerine dikkat çeken Vali Yiğitbaşı; “Biz bunun yanında, şampiyona için gelen spor severlerin müsabakalar dışında şehrimizde ziyaret edecekleri alanları yenilemek, ziyaret uygun hale getirmek ve tarihi merkezlerimizde kalıcı bir turizm destinasyonu yaratmak amacıyla şehrimizin turizm alanlarında çalışmalarımızı yürütüyoruz. Tarihi Frig Vadisi, Ayazini köyü, Tarihi Çarşı, Tarihi Konaklar, Tarihi Camiler gibi özellikle ziyaretçilerin sıklıkla uğradıkları alanlarda spor severlerimiz için hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğümüz aracılığıyla sporcuların ve motor severlerin gerek konaklayacakları tesisleri gerek şehrimizde ziyaret edecekleri tarihi ve turistik alanları ziyarete hazır hale getiriyoruz. Emniyet ve Jandarma ekiplerimizle birlikte müsabakaların güvenlik ve asayiş içerisinde geçmesi için tüm önlemleri alıyoruz. Şehrimiz, 2024 Dünya Motokros Şampiyonası için hazır” dedi.

"EN İYİ TANITIM YAPAN ÜLKE"

2018’den bu yana MotoFest kapsamında Afyonkarahisar’da motor sporcuları ve spor severlerin yanında, 51 konser etkinliğinde 51 sanatçıyı ağırladıklarını söyleyen Vali Yiğitbaşı, “Motor Sporları Merkezi’nin ve festival alanının şehrimizin beş yıldızlı otellerine ve şehir merkezine yakınlığı ve altyapı tesislerinin verimli işlemesi sayesinde tüm sanatçılarımızı ve ekiplerini en iyi şekilde ağırladık. Bu hazırlıklar ve altyapımız sayesinde Afyonkarahisar’ın, daha önceki organizasyonlarda kazandığı En İyi Altyapı”, “En İyi Padok” ve "En İyi Tanıtım Yapan Ülke" unvanlarına ek olarak yeni ödüller kazanacağını umuyorum. Dünya Motokros Şampiyonası ile ülkemizin ve şehrimizin spor turizmi alanında uluslararası düzeyde tanınırlığını artırmak, ülkemizdeki spor turizmini çeşitlendirmek en önemli amaçlarımız arasında. Dünyanın daha fazla ülkesinden daha fazla sporcu ve izleyiciyi şehrimize çekmek için daha çok çalışarak daha iyi organizasyonlara imza atacağız. 2023 yılında organizasyonu 400 bini aşkın kişi yerinde izledi. Eminim ki bu yıl çok daha fazla misafiri şehrimizde ağırlayacağız” ifadelerini kullandı.

TÜM DÜNYANIN GÖZÜ AFYONKARAHİSAR’DA OLACAK

Dünya Motokros Şampiyonası adeta Afyonkarahisar’ın dünyaya açılan penceresi olduğunu belirten Vali Yiğitbaşı sözlerine şöyle devam etti: “Medyada görünürlüğü çok yüksek bir şampiyona olması nedeniyle 7-8 Eylül’de tüm dünyanın gözü Afyonkarahisar’da olacak. TÜRKSAT ile yaptığımız anlaşma sayesinde şampiyona, 6 kıtada, 180 ülkede 3.5 milyar kişiye canlı ulaştırılıyor. Yarıştan sonraki haftada da en az 4’er kez özetler yayınlanıyor. CBS Sports, Eurosport, FOX Sports, NOS, Rai, Redbull TV, MXGP TV, Kreator TV, Movistar, Sport TV, Africa XP, Sporza, mtv MAX, 3 Sport, Brand Sports, Play Sports, Sport TV, TRT Spor ve D Smart gibi önemli kanallar yayıncı olarak yer alıyor” dedi.

Kaynak: ODAK HABER MERKEZİ