Emirdağ’da Cafer Kızılırmak Camii ve Külliyesi İçin Protokol İmzalandı! Emirdağ’da Cafer Kızılırmak Camii ve Külliyesi İçin Protokol İmzalandı!

Büyük Taarruz'un 101. yıl dönümü kutlamaları kapsamında Afyonkarahisar'ın Şuhut ilçesindeki Atatürk Evi'nin önünde düzenlenen tören Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı’nın konuşması ile başladı.

Vali Yiğitbaşı,"Toplara göğüslerini siper ederek yürüdükleri tel örgülerin parçalanmış hali zaferin 101. yıldönümünde adeta gözlerimizin önünde tüm gerçekliğiyle duruyor. Ülkemizde de Afyonkarahisarımızda üzerinde yürüdüğümüz toprak aziz şehitlerimizin kahramanca mücadelesi ve üstün fedakârlığıyla şuheda fıskıracak toprağı sıksan şuheda ifadeleri karşılığını buluyor. 26 Ağustos 1922 tarihinde sabah saat 4:30’da başlayan Büyük Taarruz'un zafere giden yolu Kocatepe'de açıldı ve zaferin ruhu 101 yıldır bu topraklarda hiç eksilmedi. Büyük Taarruz sadece orduların değil aynı zamanda milletin de kendini savunmak için düşmanın gözlerinin içine bakarak ya istiklal ya ölüm naraları ile kazanılan bu büyük zafer, kadın erkek, genç yaşlı demeden binlerce kahramanın omuzları üstünde yükseldi.O kurtuluşun kahramanları ki ülkemizin istiklal ve hürriyetini kendi canlarını feda ederek bu günlere ulaştırdılar" dedi.  Program Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz konuşması sonrası Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Sanatçıları konserleri ile sürüyor...

 

Editör: TE Bilisim