Ekonomik değerlerin ve enflasyonun dengesizliği bazı uyanık galericilerin yeni yöntemler geliştirerek tefeci olarak tabir edilen kişileri aratmadığı iddiası kamuoyunda bomba etkisi yarattı.

Odakgazetesi.com’a  gelen çok sayıda ihbar sonrasında Bolvadin ilçesinde peş peşe pek çok kişinin şüpheli ve aynı nedenlerle iflaslarını  beyan etmeleri ciddi soru işaretlerine neden olurken galericilik adı altında akıl almaz bir yöntemle esnafların iflasa sürüklendiği kaydedildi.

ÇEK KIRAR GİBİ ARABA VE TAŞINMAZ KIRILDI

Galericilik adı altında yapılan fahiş fiyatlı alım satımların yöntem olarak kanuna uydurulduğu ifade edilirken şahıslardan ziyade özelikle esnafların hedef seçildiği öğrenildi. Kurbanların özellikle esnaflardan seçildiği bu yöntemde galericilik adı altında faaliyet sürdüren simsarların esnafların ticaret yapabilmeleri için nakte duydukları ihtiyaçtan kaynaklı zaaflarından faydalandıkları belirtildi.

Yöntemi daha iyi anlamak adına somut örnek olarak bir milyon tutarında ki aracın elden taksit ve senet yöntemiyle iki katına satıldığı daha sonrasında borcunu ödeyemeyen esnaftan ise aynı aracın çok düşük rakamlara geri alındığı öğrenildi. Bu yöntemi uygulayan galericilerin araç ve taşınmaz ayrımına girmeden zorda kalan esnafları evlerinden ve dükkanlarından etmekten geri durmadıkları da gelen bilgiler arasında yerini aldı. Bu yöntemin tefecilik iddiasının odağında ki galericiler tarafından araç ve konut kırma olarak adlandırıldığı öğrenildi.

DİNİ DEĞERLERİ DAHİ KULLANIYORLAR

ARIKAN DEVREYE GİRDİ GREV BİTTİ! ARIKAN DEVREYE GİRDİ GREV BİTTİ!

Araştırma haberimiz kapsamında iddiaların ardı arkası kesilmezken bu durumdan etkilenen vatandaşların iddiaların hedefinde ki galericilerin ilk başlarda güven sağlamak adına mazbut ve dini hassasiyete riayet eden bir yapıda göründükleri ancak aşama aşama bu görüntüden faizci bir anlayışa doğru eksen kayması yaşadıkları ifade edildi.

Kamuoyunda pek çok esnafın etkilendiği bu durum karşısında oluşan yaygın kanının ise yapılan bu ticaretin vicdan, ahlak ve etik çerçevesine asla sığmadığı noktasında olduğu öğrenildi.

MALİ POLİSTEN OPERASYON GELEBİLİR

Mağdur vatandaşların bu durumuna karşın ülkemizin sosyal devlet karakterine uygun olarak tefecilik iddialarına karşın galericilerin hesaplarında inceleme başlatılmasını talep ettikleri öğrenildi.

Konuyla alakalı ilerleyen günlerde devletin yetkili mercilerinin harekete geçmesi beklenirken bu mağduriyetlerden dolayı Bolvadin’de faaliyet gösteren bir galerici hakkında da mağdur olduğu ifade edilen ve geçimini alçı dekorasyon sayesinde sağlayan bir esnafın yasal olarak  suç duyurusunda bulunulduğu iddia edildi.

Kaynak: Ali KÜÇÜKKARTAL-ÖZEL HABER