TAYTAK, “ÖNÜMÜZDEKİ SEÇİMLERDE EMANETİ GERİ ALACAĞIZ” TAYTAK, “ÖNÜMÜZDEKİ SEÇİMLERDE EMANETİ GERİ ALACAĞIZ”

Arslan, özellikle öğretmen açığı ve öğretmen istihdamındaki bölgesel dengesizliklerin halen çözülemediğini belirtti. Ücretli ve sözleşmeli öğretmenlik uygulamalarının çalışma barışını bozduğunu vurgulayan Arslan, "Öğretmen açığını kapatmak amacıyla zorunlu hizmet yükümlülüğü ve sözleşmeli öğretmen istihdamı getirildi, ancak bu uygulamalar kalıcı çözüm sağlamadı," dedi. Ayrıca, 20 bin öğretmenin atamasının ivedilikle gerçekleştirilmesi gerektiğini ifade etti.

Müfredatın Uygulaması İçin Öğretmen Desteği Şart

Yeni uygulamaya konan Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Müfredatı’nın başarılı olabilmesi için öğretmenlerin bu müfredata uyum sağlaması gerektiğini belirten Arslan, öğretmenlere yönelik hizmet içi eğitimlerin artırılması ve öğretmenlerin bu süreçte teşvik edilmesi gerektiğini söyledi.

Kariyer Basamakları ve Uzmanlık Sistemindeki Eksiklikler

Kariyer basamaklarının yeniden düzenlenmesi gerektiğine değinen Arslan, Uzman ve Başöğretmenlik için sınav zorunluluğunun mağduriyet yarattığını ve öğretmenlerin bu unvanlara tecrübe ile ulaşabilmesi gerektiğini vurguladı. Sınav şartının kaldırılarak öğretmenlerin mesleki kıdemle ilerlemesi gerektiğini dile getirdi.

Şiddet Olaylarına Karşı Caydırıcı Tedbirler Alınmalı

Arslan, eğitimcilere yönelik şiddet olaylarının endişe verici düzeyde olduğunu belirterek, mevcut yasal düzenlemelerin caydırıcılıktan uzak olduğunu söyledi. Bu tür olaylara karşı hukuki ve cezai yaptırımların artırılmasının eğitimcilerin güvenliği açısından önemli olduğunu kaydetti.

Gazze’ye Destek Çağrısı: İsrail Ürünlerine Boykot

Arslan, Filistin’deki zulümlere sessiz kalmanın vicdani bir sorumluluk olduğunu belirterek, İsrail ürünlerinin okul kantinlerinde satışının yasaklanması gerektiğini savundu. Bu kapsamda yerli ürünlerin tercih edilmesinin milli ekonomi ve yerli üreticiye katkı sağlayacağını vurguladı.

Eğitim-Bir-Sen’den Yeni Dönem İçin Temenniler

Yeni eğitim-öğretim yılının tüm eğitim camiasına, öğrencilere ve velilere hayırlı olmasını dileyen Arslan, eğitim sisteminin sorunlardan arındırıldığı bir dönem geçirilmesi temennisinde bulundu.

Eğitim-Bir-Sen, eğitim çalışanlarının sorunlarının çözümü ve eğitim sistemindeki aksaklıkların giderilmesi için mücadele etmeye devam edeceğini belirtti.

Kaynak: CEMİLE KAYTAN