31 Mart Yerel Seçimleri öncesi yaptığı "Seçildiğimde belediye kapıları DEM Parti hariç her partiye açık olacak" açıklaması tartışmalara neden olan ve yüzde 50'nin üstünde oyla Afyonkarahisar Belediye Başkanlığı'na seçilen Burcu Köksal, görevi devraldıktan sonra çalışmalara hızlı başladı.

Mahmut Koçak il başkanı mı oluyor? Mahmut Koçak il başkanı mı oluyor?

Seçim öncesi yaptığı 'DEM Parti hariç kapım herkese açık' açıklamasıyla İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun tepkisini çeken fakat Afyonkarahisarlılar tarafından gönüllere giren Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal’ın, başkan seçilmesinin hemen ardından belediyede son 6 ayı mercek altına aldığı öğrenildi.

Son yapılan ihaleler ve son 6 ayda işe alınanlarla ilgili, Sultandağı ilçesinin Dereçine Belediyesinde geçen dönem CHP’den seçilerek Belde Belediye Başkanlığı görevinde bulunan ve bu dönem Afyonkarahisar Belediye Başkan Yardımcısı olan Ömer Yıldız’dan bilgi istediği kaydedildi.

Başkan Burcu Köksal'ın son 6 ay içerisinde işe alınan kişilerle ilgili vatandaşın kafasında soru işareti oluştu. Bazı vatandaşlar, “Son 6 ay içerisindeki çalışanları işten mi çıkaracak acaba? Seçim çalışmaları sırasında hiçbir belediye personelini işten çıkarmayacağını söylemişti. Son 6 ay içerisinde işe giren personeller dahil değil miydi?” dediler.   

Kaynak: FADİME ÖZKARAN