Motor tutkunları Sandıklı Eldizan yaylası’nda bir araya geldi Motor tutkunları Sandıklı Eldizan yaylası’nda bir araya geldi

Fransa'da inşaat işleri ile uğraşan Süleyman Kuşcu, 4 yıl önce kesin dönüş yaptığı memleketi Sandıklı'ya çelik ev yapma kararı verdi. İlk evini Sandıklı'nın Fatih Mahalesi'ne yapan Kuşcu, bu evi satacağını belirtirken, 5 adet daha çelik ev siparişi aldığını ifade etti. Evin Sandıklı şartlarına göre maliyetinin daha düşük ve depreme dayanıklı olduğunu bildiren Kuşcu, şunları söyledi:

 

12.7'lik bir depreme dayanıklı!

“Metrekaresini 500 liraya mal ediyorum. 100 metrekarelik bir dairenin maliyeti 50 bin liraya geliyor. Ben bu işe başlarken Sandıklı'daki daire fiyatlarının çok yüksek olduğunu düşünerek ve dar gelirli aileleri ev sahibi yapabilmek için yola çıktım. Evlerin iskeleti tamamen çelik malzemeden oluşuyor. Duvarlarının dışı betopan, içi alçıpan ve ısı yalıtıma sahiptir. Üstelik evler 12.7'lik bir depreme dayanıklı. İlk evi Fatih Mahallesi'ne yaptım. 3 tanesi Sarkun beldesi, 3 tanesi de Sandıklı merkez olmak üzere de 5 tane sipariş aldım.” Kusçu, bu tip çelik iskeletli evlerin Afyonkarahisar bölgesinde ilk defa Sandıklı'ya yapıldığını belirtti.

Editör: TE Bilisim