Belediye Meclisi Temmuz ayı toplantısı Belediye Başkanı İsmail Elibol başkanlığında yapıldı. Belediye Meclisi’nin Temmuz ayı toplantısında diğer konuların yanında yeni oluşturulan sokaklar ile daha önceden ismi verilmiş ancak Meclis onayından geçmeyen ve farklı mahallelerde aynı isimde olan toplam 84 sokağın isimleri görüşülerek karara bağlandı.

Milletvekili Arslan’dan ilk adım geldi Milletvekili Arslan’dan ilk adım geldi

 

Elibol’un talimatıyla bu isimler verildi

Belediye İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafında yapılan açıklamada,“ Nüfus Hizmetleri Kanunu’na istinaden çıkartılan, Adres ve Numaralamaya İlişkin Yönetmelik Hükümlerine göre ilçemizde numaralama çalışmaları tamamlanan ve Ulusal adres veri tabanı oluşturulan yerleşim yerlerinde ortaya çıkan yeni cadde ve sokak isimleri daha önce 2007 yılı başlarında onaylanarak yürürlüğe girmiş sonrasında ortaya çıkan sokaklara zaman zaman isim verilmiş ancak Belediye Meclisi onayından geçirilmemişti. Belediye Başkanımız İsmail  Elibol’un göreve gelmesine müteakip verdiği talimatla şehir ilave revizyon planı yapılmış olup hızla büyüme kaydeden İlçemizde üç yeni mahalle oluşturuldu. Yeni kurulan Fatih,Zafer ve Kevser Mahallerinde ortaya çıkan sokak ve caddeler ile meclis onayından geçmeyen sokaklar tarafımızdan tespit edilerek yine Belediye Başkanımız İsmail Elibol’un talimatları doğrultusunda bu sokaklara tüm dünyanın seyirci kaldığı zulüm gören Müslüman şehirlerinin,1980 öncesinde Belediye Başkanlığı yapmış ve Sandıklıya hizmetleri olan eski Belediye Başkanlarının,Cumhuriyet dönemi boyunca önderlik yapmış siyasi liderlerin, kahramanlıkları dilden dile dolaşan Türk büyüklerinin ve Ermeni tehdidi altında bulunan Türk toprağı Karabağ’ın isimleri verilerek Temmuz ayı Meclis toplantısında kabul edildi” denildi.

 

Elibol: Sandıklı’nın geliştiğini  kimse inkar edemez

Afyonkarahisar’ın tarım, turizm, sanayi ve nüfus yönlerinden en büyük ilçesi haline gelen  Sandıklı’nın Geliştiğini Kimsenin İnkar Edemeyeceğine değinen Belediye  Başkanı İsmail Elibol, “Doğru aldığımız kararlar ve politikalarla günden güne sayıları artan termal oteller, seralar ve fabrikalara paralel olarak yeni konut alanları, büyüyen kentleşme sahası ve  33 bini geçen ilçe nüfusuyla vatandaşlarımızın yaşam kalitesini geliştirmek, kamu kuruluşlarıyla ilişkilerini yürütmek ve Sandıklı halkımızın kamu hizmetlerinden faydalanmasını kolaylaştırmak amacıyla 3 yeni mahalle daha oluşturduk. Bu mahallelerde ortaya çıkan 84 cadde ve sokağa çiçek ağaç isimleri yerine tüm insanlığın gözü önünde ezilen Müslüman şehirlerinin isimlerini vererek acılarına ortak olduk. Bununla birlikte kahraman ecdadımıza, iz bırakmış siyasi liderlerimize,vatan uğruna can veren şehitlerimize ve 1980 öncesi görev yapmış eski Belediye Başkanlarımıza vefa borcumuzu ödemek için onların isimlerini verdik” dedi.

Editör: TE Bilisim