Sandıklı Öğretmen evinde düzenlediği basın toplantısında projelerini açıklayan AK Parti Sandıklı Belediye Adayı Mustafa Çöl, Belediye Başkanı seçilmesi halinde ilk olarak Sandıklı’ya doğalgazın Sanjet A.Ş marifetiyle getirileceğini söyledi. Çöl, “Organize Sanayi Bölgesi başta olmak üzere Yeni Sanayi Sitesi ile Sanjetle ısıtılamamış olan mahallelerimize öncelikli olarak en kısa sürede ulaştırılmasını sağlayacağız” dedi.

 

“Doğalgaz’dan elektrik üretimi yapılacak”

Doğalgaz ile elektrik üretim tesisi kurularak belediyenin elektrik ihtiyacını kendisinin karşılanmasını sağlamak uzun vadeli projeler arasında olduğunu ifade eden Çöl, “Sanjet’e ait ısı Merkezleri’nin doğalgaza dönüşümü yapılarak havayı kirletmeden, daha ekonomik çalışmasını sağlayacağız. Sanjetle ısıtılan bölgelerimize abonelerin talepleri doğrultusunda getirilecek olan doğalgazı mutfak ve sıcak su kullanımlarında en düşük maliyetle halkımızın hizmetine sunacağız” diye konuştu.

 

“Sandıklı’da temiz ve sağlık su içilecek”

“Mahallerin altyapı sorununu doğalgaz hattıyla eş zamanlı olarak yenileyecek böylece yolları yapboz olmaktan kurtaracağız” diyen Belediye Başkan Adayı Çöl, “Sandıklı civarındaki barajlardan gelecek olan kaynak sularının acil eylem planımız içerisinde aldığımız kurulacak olan modern Arıtma Tesisi ile halkımıza daha temiz, sağlıklı, membaa suyu kalitesinde içme suyuna kavuşturacağız. Suyumuzun kalitesini artmasından sonra 55 yıllık su borularının değişmesini sağlayacağız” dedi.

 

1000 araç kapasiteli iki adet otopark

Sandıklı şehir merkezine 1000 araç kapasiteli iki adet Kapalı Otopark yaparak çarşı merkezindeki otopark sorununu çözeceklerini belirten Çöl, “Gereken kavşak ve okul civarında sinyalizasyon sistemi kurulacak. Toplu Taşımacılık firması ile görüşülerek güzergah ve hareket saatleri yeniden değerlendirilecektir. Çevre yoluna ve tren yoluna yürüyen merdivenli üstgeçit yapılacaktır. Çevre yoluna yapılacak üst geçitte bulunacak işyerleri kiraya verilecek” ifadelerini kullandı.

 

“Merkez trafiği rahatlatılacak”

Kiraya verilen iş yerlerinin açılması ile birlikte yoldan geçen arabalar için uğrak bir mola yeri haline getirileceğini söyleyen Çöl, sözlerini şöyle sürdürdü; “5 yıldır hiç dokunulmayan durakları tamir ederek ihtiyaç duyulan yerlere akıllı duraklar ilave edilecek. Yalıncak Caddesi genişletilerek Sandıklı’da ana arter bir cadde haline dönüştürülecek merkez trafiği rahatlatılacaktır. İstasyon,Yunusemre, Ofis-Yalıncak caddesinde kaldırım ve ağaçlandırma çalışması yapılacak.”

 

“Sandıklıspora gerekli desteği sağlayacağız”

Belediye Başkan Adayı Çöl, Sandıklı’da iki kişinin yan yana geçemediği, bebek arabalarının rahatlıkla ilerleyemediği kaldırımlar modern ve geniş olacağını ifade ederek, Gençlik ve Spor projeleri hakkında da bilgiler verdi. Çöl,”Sandıklıspor ilçemiz için kazanılmış bir hazinedir. Bu hazinenin değerini iyi biliyoruz. Bu hazinenin değerini iyi biliyoruz. Sandıklspor’umuzu harcamayacağız ve harcatmayacağız. Bu konuda belediye olarak Bakanlıkla birlikte gerekli desteği sağlayacağız” dedi.

 

“Sandıklıspor altyapı yetiştirecek”

Sandıklısporun alt yapısında yetiştirilecek gençler ile takımı zenginleştirerek ve takımda Sandıklı da gençlere fırsatla sunacaklarını vurgulayan Çöl, taraftar guruplarına sahip çıkılacağının sözünü verdi. Çöl sözlerine şöyle devam etti; “Toplu Konut İdaresi Bölgesine ve ihtiyaç duyulan bölgelere yürüyüş parkurları yapılacaktır. Ayrıca, parklarımızın içerine çocuk oyun alanları, spor aletleri konularak gençlerimizi ve çocuklarımızı spora teşvik edeceğiz” dedi.

 

“Sanjetle ısıtılmayan yerler ısıtılacak”

Sandıklı’ya verilen termal suyun bilinçli kullanılması gerektiğini hatırlatan Çöl, “Gelecek nesiller içinde Sanjet’in sürdürülebilir ve yenilebilir bir enerji kaynağı olarak devam etmesi önemli arz etmektedir. Gün geçtikçe azalan sıcak su havzalarının korunması için yıllardır yapılamayan Reenjeksiyon çalışmalarıyla sıcak suyun tekrar yeraltına dönüşümünü sağlayacağız. Bu dönüşüm sonucunda mevcut termal kuyular daha etkin kullanılarak halen Sanjetle ısıtılamayan yerler ısıtılacak.”

 

“Belediye Binası Sandıklı’ya yakışacak”

Sandıklı’ya kazandıracakları yeni Belediye Sarayı ile belediyenin tüm birimlerini tek çatı altında toplayarak birimlerin koordineli ve verimli çalışmasını sağlayacaklarını söyleyen Çöl, “Sandıklımıza, gelişen teknolojiye uygun; içerisinde tiyatro, konser, konferans-seminer, kurs gibi faaliyetlerin yapılabileceği modern bir Kültür Merkezini inşa edeceğiz. Tescilli Kültür varlığı kapsamında olan mevcut belediye binası Şehir Müzesi olarak tahsis edeceğiz” dedi.

 

DHBT Sınavı için Merkez İlçe Nüfus Müdürlüğü hafta sonu mesai yapacak! DHBT Sınavı için Merkez İlçe Nüfus Müdürlüğü hafta sonu mesai yapacak!

“Bayanlara ve gençler bilgi evi yapılacak”

Afyon Müzesindeki emanetlerinin Sandıklı’da sergilenmesini sağlayacaklarını ifade eden Çöl, İhtiyaç duyulan yerlere düğün salonu ve çok amaçlı salonlar yapılacağını belirtti. Gençlerin ve bayanların vakitlerini geçirecekleri bilgi evleri inşa edeceklerini söyleyen Çöl, “Mezbaha İşletmesini günümüz teknolojisine kavuşturarak halkımızın hijyenik koşullarda hizmet almasını sağlayacağız. Taksi durakları, Mahalle Muhtarlıkları için Osmanlı Mimarisine uygun yerler inşa edilecek” diye konuştu.

 

“Kent Meydanı Sandıklı’ya güzellik katacak”

Çöl, “Belediye Binası önü ve Belediye Parkı, modern bir kent meydanı haline getirilecek Sandıklımıza yakışır gurur kaynağımız olacak bir peyzaj uygulamasıyla içerisinde sosyal donatıları olan bir meydan haline getirilecek ve Sandıklı Belediye ile DSİ ortak çalışması ile Kuruçay Islah edilerek Afyon Akarçay’a ben hale getirilecek, üzerinde bulunan 7 adet köprünün genişletilmesi, yürüyüş yolları, sosyal tesisleri ve etrafında yapılacak olan peyzaj çalışmalarıyla modern bir yaşam alanı olacak” dedi.

 

“Sandıklı’da işsizlik çözülecek”

Sandıklı’nın en büyük sorunun işsizlik ve istihdam olduğuna dikkat çeken Çöl, “Sandıklı da otel yapmayı planlayan yatırımcılar ile görüşmelerimiz devam ediyor. Kaplıcada yapılacak otellerde çalışmayı düşünen kişilere Belediye-İŞ-KUR işbirliğiyle meslek kurslarının düzenlemesi ile yatırımcıların istediği kalifiyeli işgücünü Sandıklı’dan karşılaması sağlanacaktır. Kaplıcaya yapılacak olan Geriatri Rehabilitasyon Merkezi ile gençlerimiz iş sahibi olacaktır” şeklinde konuştu.

 

“İşçilerimizin haklarını vereceğiz”

Kendisinin Sandıklı Belediyesinde çalışan işçileri çıkartıp başka işçiler alacağı yönündeki iddialara cevap veren Çöl, “Biz Sandıklı Belediyesinde çalışan hiçbir çalışanımızı, kardeşimizi işten çıkarmayacağız. Biz işçilerimizin ne zorluklar çektiğini çok iyi biliyoruz. Her bir işçimizin her bir kardeşimizin ailesi var. Ekmek parası kazanmak ve ailesine bakmak için gece gündüz çalışıyorlar. Haklarını vereceğiz. 6 aydır belediyeden maaşlarını alamayan işçilerimiz var” dedi. 

 

“GERİATRİ Rehabilitasyon Merkezi yapılacak”

Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Kalkınma Bakanlığının destekleri ile Dünya’da üç yerde bulunan ve Türkiye’de ilk defa uygulanacak olan GERİATRİ Rehabilitasyon Merkezi Projesi ile dünyanın çeşitli ülkeleri ve ülkemizden 65 yaş üstü kişilerin koruyucu hekimlik uygulamalarıyla sağlıklı yaşlanmalarını hedefleyen; ayrıca bu yaş gurubunun sağlık sorunları, akut ve kronik hastalarının tanı, tedavi ve takibini yapan 500 kişi kapasiteli Rehabilitasyon Merkezi kaplıcamıza yapılacaktır” dedi. 

Editör: TE Bilisim