Küreselleşme, dijitalleşme, göç hareketleri ve ekonomik dalgalanmalar gibi faktörler, aile yapısında önemli dönüşümlere yol açmaktadır. Anadolu Üniversitesi’nin başlattığı bu çağrı, aile kurumunun sürdürülebilirliğini artırmaya yönelik yenilikçi bilimsel çözümler geliştirmeyi amaçlamaktadır.

 Proje kapsamında, aileyi etkileyen sosyo-ekonomik, kültürel ve psikolojik faktörler derinlemesine incelenecek ve aile odaklı sosyal politikaların geliştirilmesine katkı sağlanacaktır.

ÖNCELİKLİ ARAŞTIRMA ALANLARI

Desteklenecek araştırmalar; aile içindeki sosyal destek sistemleri, göç ve demografik değişimler, dijitalleşmenin aile yapısına etkileri, çevresel faktörlerin aile dinamiklerine yansıması, aile dostu turizm uygulamaları ve aile hukuku ile ilgili konuları kapsayacaktır.

 Ayrıca, çocuk ve yaşlı bakım hizmetleri, aile içi şiddetin önlenmesi, psikososyal destek programları gibi sosyal hizmet modellerinin geliştirilmesi teşvik edilecektir.

BAŞVURU VE DESTEK ŞARTLARI

Yeni Kimlik Ücreti Anlaşmalı Bankalar Ve İnternetten Yatırma Yeni Kimlik Ücreti Anlaşmalı Bankalar Ve İnternetten Yatırma

Proje başvuruları 2 Haziran 2025’e kadar kabul edilecektir. Desteklenecek projeler için toplamda 1 milyon TL’ye kadar bütçe sağlanacak ve projelerin süresi en fazla 18 ay olarak belirlenmiştir.

Ayrıca, projeler tamamlandığında, SSCI, AHCI, ESCI veya SCOPUS indekslerine dahil bir dergide en az bir makale yayınlanması veya ticarileştirilebilir bir ürün tasarlanması beklenmektedir.  Aile odaklı sosyal politikaların geliştirilmesine bilimsel katkı sağlamayı amaçlayan bu çağrıya dair ayrıntılı bilgilere, bapkoordinasyon.anadolu.edu.tr adresinden ulaşılabilir.

Kaynak: İHA