3 Temmuz’da açıklanan 6 aylık enflasyon oranıyla en düşük emekli maaşı 12 bin 473 TL olmuştu. Ancak, kök maaşlar nedeniyle düşük maaş alan emeklilerin mağduriyeti giderilerek en düşük emekli maaşı 12 bin 500 TL’ye yükseltildi.

Beyaz eşya satışları yılın 7 ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 10 arttı Beyaz eşya satışları yılın 7 ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 10 arttı

Emekli maaşlarına yapılan zam sonrası, bankaların promosyon yarışında rekor bir adım atıldı. Akbank, emekli ve çalışanlara 60.500 TL’ye varan promosyonlarla müşteri çekmeyi hedefliyor.

Akbank’tan Milli Eğitim Çalışanlarına Rekor Promosyon

Trabzon Akçaabat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı çalışanlar için promosyon yarışında Akbank birinci oldu. Yapı Kredi ile kıyasıya bir rekabet yaşayan banka, çalışanlara 3 yıl boyunca 60 bin 550 TL’ye varan promosyon ödemeyi kabul etti. Bu rekor teklifle Akbank, hem çalışanların ilgisini çekmeyi hem de diğer bankalara göre bir adım öne geçmeyi başardı. Bankalar arasındaki bu yoğun rekabet, çalışanlar ve emekliler için önemli bir gelir artışı anlamına geliyor. Ancak, sektördeki bu yarışın devam edeceği ve diğer bankaların da promosyon tutarlarını yükseltebileceği öngörülüyor.

Kaynak: GAMZE KOÇAK