Hocalar Kaymakamlığından Tokat Valiliğine Uzanan Başarı Hikâyesi

Bu gün sizlere izninizle 2010 yılında yollarımızın kesiştiği, şimdi Tokat Valisi olan hemşerim Sayın Abdullah Köklü’den bahsetmek istiyorum.

2009- 2011 yılları arasında görev yaptığı Hocalar ilçesinde yaptığı çalışmalar ile iz bırakan Kaymakam Köklü, büyük emekler sonucu ilçeye ‘Satı Gelin Kız Yurdu’ nu kazandırdı. Hocalar ilçesinin çehresini  değiştiren , hizmetleri unutulmayan Kaymakam Köklü’nün ismi Hocalar Belediyesi’nce alınan kararın ardından Genç İlçesine atanmasına müteakip yeni tamamlanan bir parka verilmişti.

Ülkemizde zaman zaman bürokrasinin ağır aksak işlediğini yazarız, söyleriz. Ama bazen öyle bürokratlar vardır ki bu tarife hiçbir zaman uymazlar. Onların işi meslek aşkıdır.

Görev yaptığı her yerde gerçekleştirdiği önemli yatırımlar, özverili çalışmaları ile taraflı tarafsız tüm kesimlerin takdir ve beğenisini kazanan Kaymakam Abdullah Köklü, son yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararnamesi kapsamında Tokat Valisi olarak atandı.

2011 yılında Artvin- Şavşat Kaymakamlığı görevine atandığı zaman kendisine üzerinde ABDULLAH KÖKLÜ VALİ yazan, Vali olduğunda masasına koymasını arzu ettiğim bir mermer isimlik armağan hediye etmiştim. 13 yıl sonra, geçte olsa isimliğin yerini bulması beni son derece gururlandırdı.

Tarzı bürokrata hiç benzemiyor…

Gözü kulağı vatandaşta olan, vatandaşın işinin görülmesi için elinden gelen çabayı gösteren, zengine de fakire de eşit davranan insan ayrımı yapmayan Abdullah Köklü insanların duasını kazanma başarısını göstermiştir.

“Her insanın derdi bizim derdimiz” mantığıyla hareket edip, “Amacımız insanları bunaltmak değil, çözüm üretmek!” düşüncesiyle çalışıyor. “Her insanın derdi bizim derdimiz” mantığıyla hareket edip, “Amacımız insanları bunaltmak değil, çözüm üretmek!” düşüncesiyle çalışıyor. Vatandaşa sıkıntı veren bir anlayışla sahip değil, “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın” bakış açısıyla dolu bir yönetici gördük karşımızda. İlişkileri ve yönetim biçimi herkes tarafından beğenildi, övgüye değer bulundu. Çanakkale Vali Yardımcılığı'na atandığı zaman  Abdullah Köklü, hayırsever iş insanları aracılığıyla Bingöl’ün Genç ilçesindeki 14 okuldaki 400 öğrenci için spor malzemesi desteğinde bulunmuş ve bir vefa örneği göstermişti. Genç'te Kaymakam Köklü'nün girişimleri, hükümet ve ilgili bakanlıklar ile valiliğin desteğiyle hayata geçirilen projelerle, ilçede eğitim alanında büyük başarı sağlanmıştı. Teröristler Abdullah Köklü'nün evine roket ve uzun namlulu silahlarla saldırıda bulunmuşlar o her türlü tehdide karşı ilçede gençleri spora yönlendirmiştir.

Türkiye’mizin böyle bürokratlara ihtiyacı var. Bu tür bürokratlarımıza sahip çıkmalıyız. Sayın Vali Köklü görev yaptığı her yerde mesai gözetmeksizin yirmi dört saat hizmet etti. Kendisini kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz.

Sayın Vali Abdullah Köklü ekibiyle birlikte uyum içinde çalışarak, projelerini  tek tek hayata geçirecek ve Tokat ilimizi ayağa kaldıracaktır.

Kısaca sizlere aktardığım başarı hikayesinin mesleğe yeni başlayan bürokratlara örnek olması dileğiyle  güne bir fıkra ile noktayı koyalım.

VALİ

Bir Mülkiye müfettişi doğuya teftişe giderken ihtiyar bir Erzurum’lu köylüye misafir olmuştu. Sohbet sırasında sordu:

-Baba, memlekette kaç Vali gördün?

-On, onbeş vali hetirimdedir…

-Peki bunlardan kaçı hizmet etti, kaçından memnunsunuz?

-Allah geni geni rehmet etsin, Mustafa Paşa’dan çoh memnunduh!

-Bu Mustafa Paşa ne hizmetler etti ki onbeş Valinin içinde ona rahmet okudun?

-Beg, o Vali Erzürüm’e varmadan yoldayken vefat etmişdi. Gerisini sen anna