Yurdunuseven, mesajında şu ifadeleri kullandı: “Türk milletinin tarihinde varlık ve yokluk mücadelesinin verildiği önemli dönüm noktalarından biri, 26 Ağustos 1922’de Afyonkarahisar’da başlayan Büyük Taarruz’dur. Bu zafer, Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un ‘Asım’ın nesli diyordum ya nesilmiş gerçek, işte çiğnetmedi namusunu, çiğnetmeyecek’ sözlerinin karşılığını bulduğu bir gündür. Ecdadımız, şanlı bayrağımız altında hür ve bağımsız nesiller yetiştirmek adına Kocatepe, Çiğiltepe, Dumlupınar ve aziz vatanın dört bir yanında canını ve kanını seve seve feda etti, topraklarımızı düşmanlara kaptırmadı.”

AFYON ANDA EKİBİ KARAHİSAR KALESİ KOŞUSUNDA TAM NOT ALDI AFYON ANDA EKİBİ KARAHİSAR KALESİ KOŞUSUNDA TAM NOT ALDI

Yurdunuseven, Kocatepe’den Dumlupınar’a kadar olan zaferin Türk milletinin kaderini yeniden yazdığına dikkat çekti. “Bu zafer, sadece askeri bir başarı değil, aynı zamanda milli birlik ve beraberliğimizin, bağımsızlık aşkımızın ve vatan sevgimizin simgesidir. Büyük Taarruz, bağımsızlık mücadelesinin dönüm noktası, Türk milletinin özgürlük için savaşmayı tercih ettiğinin en büyük kanıtıdır. Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde başlatılan bu harekât, milletimizin emperyalizme karşı duruşunun en somut ifadesidir. Milletimizin tek yürek olarak yürüttüğü İstiklal Mücadelesi, 30 Ağustos Zaferi ile nihai hedefine ulaşmıştır” dedi.

Yurdunuseven, mesajını şu şekilde sonlandırdı: “Zafer Bayramı vesilesiyle, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, aziz şehitlerimizi saygı ve rahmetle, gazilerimizi ise minnetle anıyor; Türk Silahlı Kuvvetleri’nin tüm mensuplarını ve hemşerilerimizi en kalbi duygularımla selamlıyorum. Zafer Bayramımız kutlu olsun.”  

Kaynak: GAMZE KOÇAK