Festivalde Ömer Yıldız’a, Fatih Bıyıklı (Foculpoint) ve Afbel Şefi Bayram Ekin eşlik etti. Afyonkarahisar mutfağının en özel lezzetleri olan sakala çarpan çorbası, Afyon kebabı, kaymaklı ve vişneli ekmek kadayıfı ile keşkek, ziyaretçilere tanıtıldı. Bu lezzetler, festival katılımcıları tarafından büyük beğeni topladı ve Afyon mutfağının uluslararası alanda ne kadar zengin olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi.

CANLI YAYINDA ÇULLAMA KÖFTE

Afyonkarahisar’ın gastronomik zenginliği, yakından takip edildi. Afyon standında yapılan çekimlerle Suudi Arabistan televizyonlarında yer bulan Afyon ürünleri, bölge halkı ve turistler tarafından merakla izlenecek. Şef Bayram Ekin canlı yayında çullama köfte yapıp, izleyicilere hem geleneksel hem de yenilikçi bir Afyon mutfağı deneyimi sunacak.

AFYON’A GELECEKLER

Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Yıldız, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hüsnü Serteser ile yaptığı görüşme sonucunda, Buraydah Ticaret Odası’nı 27 Eylül’de düzenlenecek olan Afyonkarahisar Gastronomi Festivali'ne davet etti. Eğer bu yıl yetişmezse, gelecek sene bu işbirliğinin hayata geçmesi planlanıyor.

Kimsenin elini uzatmasına izin vermeyeceğiz! Kimsenin elini uzatmasına izin vermeyeceğiz!

AFYONKARAHİSAR’IN ULUSLARARASI TANITIMI SÜRÜYOR

Afyonkarahisar Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Yıldız, festivalin son derece verimli geçtiğini belirterek, şehrin gastronomi alanında uluslararası tanıtımının artarak devam edeceğini vurguladı. Afyonkarahisar’ın UNESCO tescilli gastronomi şehirleri arasında yer almasının önemine dikkat çeken Yıldız, “Afyonkarahisar’ı ve mutfağımızı en iyi şekilde temsil ettik” ifadelerini kullandı.  

Kaynak: ODAK ÖZEL HABER