Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi (AFSÜ) Onkoloji Hastanesi’nin arkasında inşa edilecek 100 yataklı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi’nin temel atma töreni ve AFSÜ Çocuk Acil ve Çocuk Poliklinikleri açılış töreni gerçekleştirildi. Törende konuşan AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Dr. Hasan Arslan, üniversitenin ve fakültenin başarılarından övgüyle bahsetti.

G T F C K Qi X0 A A07Yh

Dr. Hasan Arslan'ın Gurur Dolu Konuşması

Dr. Hasan Arslan, törende yaptığı konuşmada, “Sayın rektörümüz uzun bir konuşma yaptı ve başarıları özetlemeye çalıştı. Bu başarılar, değerli hocalarımızın, sağlık çalışanlarımızın ve üniversite çalışanlarımızın katkılarıyla elde edildi. Afyonkarahisar’ı Türkiye’de ve dünyada duyuran çalışmalar için teşekkür ederim. Bir sağlık personeli olarak Afyonkarahisar’daki tıp fakültemizle gurur duyuyorum,” ifadelerini kullandı.

G T F C K Qc W U A A Xrdt

Sağlık Yatırımlarının Önemi

Arslan, sağlık yatırımlarının önemine değinerek, “Sağlığa yatırım yapmamız lazım. Sağlığa yatırımdan vazgeçmememiz gerekiyor. Sağlıklı bireyler yetiştirmek için bu tür yatırımlar elzemdir. Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi de bunu başarıyla gerçekleştiriyor. Temelini attığımız 100 yataklı fizik tedavi hastanesi, üniversite hastanemizin yatak kapasitesini %15,26 oranında artıracak,” dedi.

G T F C P8F X Y A E4 V O

Rehabilitasyon Alanında Yeni Projeler

Afyonkarahisar’ın rehabilitasyon alanında marka olduğunu belirten Arslan, “Fizik tedavi ve rehabilitasyon alanında Türkiye’de olmayan yenilikler burada hayata geçirilecek. Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi, bu alanda bir marka olmayı başardı. Rehabilitasyona verilen önemin artmasıyla birlikte üniversitemiz de bu alanda öne çıkıyor,” diye konuştu.

G T F C K Qc Xs A A M6 Y8

Hasan Arslan’dan, Dazkırı İlçesine ziyaret! Hasan Arslan’dan, Dazkırı İlçesine ziyaret!

Sağlık Endüstri Bölgesi Projesi

Arslan, sağlık endüstri bölgesi projesine de değinerek, “Yaklaşık 815 bin metrekarelik bir alanda kurulacak sağlık endüstri bölgesi, Türkiye’de bir ilk olacak. Sağlık turizmi ve sanayisi ön planda tutulacak. Bu projenin faaliyete geçmesiyle birlikte, sadece Türkiye’den değil, dünyanın dört bir yanından hastalar buraya gelecek,” ifadelerini kullandı.

G T F Bz Jl X Y A A P1 Cm

Kaynak: TUĞBA ÖZKAN