Milletvekili Ali Özkaya, açıklamasında 30 Ağustos'un ve Büyük Taarruz'un, Türk milletinin azim, cesaret ve inançla neleri başarabileceğinin bir simgesi olduğunu belirtti. Özkaya, “Bugün, Türk milletinin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin en önemli dönüm noktalarından biri olan 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 102. yıl dönümünü coşkuyla kutlamanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Bu anlamlı günde, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi minnet, şükran ve rahmetle anıyorum. 26 Ağustos'ta Kocatepe’de başlayan bağımsızlık mücadelesi, 30 Ağustos’ta büyük bir kahramanlık örneğiyle sonuçlanmıştır” dedi.

Tarım İl Müdürlüğü işlenmeyen araziler için çalışma başlattı! Tarım İl Müdürlüğü işlenmeyen araziler için çalışma başlattı!

Özkaya, bu büyük destanın eşsiz bir direnişin sonucu olduğunu ifade ederek, “Bu zafer, Türk milletinin hiçbir zaman esareti kabul etmeyeceğini, bağımsızlığını ve özgürlüğünü her şeyin üstünde tutacağını kanıtlayan bir dönüm noktasıdır. Kadın-erkek, genç-yaşlı demeden tüm milletimizin omuz omuza vererek gösterdiği eşsiz bir direnişin sonucudur” şeklinde konuştu.

Son olarak, Özkaya, “Bugün bizlere düşen görev, atalarımızdan aldığımız bu kutsal mirası, Cumhuriyetimizin kazanımlarını koruyarak, daha da ileriye taşımak ve birlik içinde, aynı ruh ve inançla geleceğe yürümektir. Bu duygularla, 30 Ağustos Zafer Bayramı’mızın 102. yıl dönümünü kutluyor; başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm şehit ve gazilerimizi saygı, rahmet ve minnetle anıyorum. Zaferimiz kutlu olsun!” dedi.  

Kaynak: GAMZE KOÇAK