Yurdakul, çalıştayın açılış konuşmasında, siyaset kurumunun Türk aile yapısına daha fazla odaklanması gerektiğini belirterek, "Aileyi korumak, devletin ve toplumun korunmasını sağlar." ifadelerini kullandı. Aileyi tehdit eden unsurlara karşı tedbirlerin alınmasının zorunlu olduğunu ifade eden Yurdakul, artan boşanmalar, düşen doğum oranları ve toplumsal yalnızlaşma gibi sorunlara dikkat çekti.

Ddd-2

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın desteğiyle gerçekleştirilen çalıştayda, aile kurumunun toplumsal ve ulusal güvenlik boyutları ele alınıyor. Çalıştay kapsamında 12 farklı konu başlığı ile aile yapısına yönelik tehditler, dijital bağımlılık, toplumsal değişim ve aile değerleri gibi konular masaya yatırılacak.

Engelli ve eski hükümlü vatandaşlara hibe desteği başvuruları başladı! Engelli ve eski hükümlü vatandaşlara hibe desteği başvuruları başladı!

Çalıştayda, akademisyenler, siyasi liderler ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri de aktif rol alarak aile yapısının korunması için çözüm önerileri sunuyor. Çalıştay sonunda hazırlanacak rapor, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye sunulacak. Türk milletinin tarihi dinamikliğine dikkat çeken Yurdakul, "Tehditlerin artmasıyla birlikte siyaset kurumu gerekli önlemleri almak zorundadır. Tarih, bu konuda sorumluluğumuzu ortaya koymaktadır." dedi.  Çalıştaya Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak’ta katıldı.

Kaynak: ODAK HABER MERKEZİ