Kütahya İHH İnsani Yardım Derneği, muharrem ayı vesilesiyle "Aşurenin Bereketi Gazze’ye Ulaşsın" temalı bir program düzenledi. Cumhuriyet Caddesi’nde gerçekleştirilen etkinlikte, vatandaşlara aşure ikram edilerek Gazze'ye dikkat çekildi.

A A 20240716 35157255 35157254 K U T A H Y A D A A S U R E N I N B E R E K E T I G A Z Z E Y E U L A S S I N E T K I N L I G I D U Z E N L E N D I

Gazze'yi Unutturmamak İçin Aşure Dağıtımı

Derneğin kadın kolları başkanı Hatice Karakaya, yaptığı açıklamada, bu etkinliği Gazze'deki zulmü unutturmamak adına gerçekleştirdiklerini belirtti. Karakaya, "İsrail'in yaklaşık 10 aydır Filistin'de katliamlarını sürdürdüğünü hatırlatarak, bu etkinlikle muharrem ayını ve bu ayın bir güzel yiyeceği olan aşureyi halkımızla paylaşmak istedik. Gazze'deki soykırıma yeniden dikkat çekmek istedik" dedi.

Aşure İkramı ve Gazze İçin Bağış

Etkinlikte yaklaşık 1500 kişiye aşure ikram edildiği ve stantta oluşturulan kumbaraya yapılan bağışların Gazze yararına kullanılacağı açıklandı. Hatice Karakaya, "Gazze'de masum çocuklar, kadınlar, insanlar öldürülmeye devam ediyor. Bizler her fırsatta, yaptığımız hemen her etkinlikte Gazze'yi hatırlatmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Halktan Büyük İlgi

Etkinlikte vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi ve aşure ikramının yanı sıra yapılan bağışlar da büyük bir katılım sağladı. Kütahya halkı, Gazze'ye destek amacıyla gerçekleştirilen bu anlamlı etkinlikte bir araya gelerek, muharrem ayının bereketini paylaşmış oldu.

Hastanede yapılan şaka hayatını kararttı! Hastanede yapılan şaka hayatını kararttı!

Aşure Etkinliği İle Gazze'ye Destek

Kütahya İHH İnsani Yardım Derneği'nin düzenlediği bu etkinlik, Gazze'ye yönelik farkındalığı artırma ve destek olma amacı taşıyor. Aşure ikramı ve bağış kampanyası ile Gazze'ye yardım eli uzatan dernek, bu tür etkinliklerle halkın dikkatini bölgedeki insanlık dramına çekmeye devam ediyor.

Kaynak: AA