İzmir Valiliği, Kurban Bayramı öncesinde trafik yoğunluğunu azaltmak amacıyla 14 Haziran Cuma günü saat 06.00'dan 16 Haziran Pazar günü saat 05.00'e kadar ağır tonajlı araçların O-5 Otoyolu, D-300 ve D-550 kara yollarında seyirlerine izin verilmeyeceğini açıkladı.

20240613 Agir Tonaj Aa

İçişleri Bakanlığı Genelge Yayımladı

Valilikten yapılan açıklamada, İçişleri Bakanlığı'nın Kurban Bayramı tatili ve 2023-2024 eğitim-öğretim yılının sona ermesinin aynı döneme denk gelmesi nedeniyle vatandaşların trafik yoğunluğundan olumsuz etkilenmemesi için alınan tedbirlere ilişkin bir genelge yayımlandığı belirtildi.

Genelgede, özellikle büyük şehirlerden diğer şehirlere ve turizm bölgelerine doğru olan taşıt trafiğinin büyük oranda artacağı vurgulandı. Ölümlü ve yaralanmalı trafik kazalarını önlemek amacıyla, 14 Haziran Cuma günü saat 06.00'dan 16 Haziran Pazar günü saat 05.00'e kadar kamyon, çekici ve tanker türü araçların seyirlerine izin verilmeyeceği kaydedildi.

Kısıtlamaya Tabi Güzergahlar

Açıklamada, kısıtlamaya tabi güzergahların, O-5 (Gebze-İzmir) Otoyolu'nda Kocaeli, Yalova, Bursa, Balıkesir, Manisa katılımlarından itibaren, D-300 kara yolunda Ankara, Afyonkarahisar, Uşak, Manisa ili katılımlarından itibaren ve D-550 kara yolunda Çanakkale ilinden itibaren geçerli olacağı ifade edildi.

Bakan Göktaş Afyon'da: 144 Çağrı Merkezi açılışı gerçekleştirildi! Bakan Göktaş Afyon'da: 144 Çağrı Merkezi açılışı gerçekleştirildi!

Tedarik Süreçlerinde İstisnalar

Tedarik süreçlerinin aksamaması için, yaş sebze, meyve, süt ve süt ürünleri gibi bozulabilir ve dondurulabilir gıdalar ile canlı ve kesme çiçek, ilaç, tıbbi malzeme, posta, süreli yayın, kurbanlık ve akaryakıt taşıyan kamyon, çekici ve tanker cinsi taşıtların ana arterler haricindeki güzergahları kullanabilecekleri belirtildi. Zorunlu hallerde ise bu araçların ana arterlerde en az süreyle bulunmaları koşuluyla istisnai olarak seyirlerine izin verileceği bildirildi.

Açıklamada, alınan kararlara uymayanlara ilgili mevzuat kapsamında gerekli idari işlemlerin yapılacağı vurgulandı.

Kaynak: AA