Olgun, yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Bayram öncesinde mevcut maaşlar ve sürekli yükselen enflasyonla mücadele eden vatandaşlarımız için bayramı zehir ediyorlar. TÜİK'in açıkladığı %75'lik enflasyon artışı bile buğday ve arpa gibi temel girdilerdeki fiyat artışlarını yansıtmıyor. Üreticimiz, geçen yılın da altında zaten zor koşullar altında tarım yaparken, temel girdi fiyatlarındaki yüksek artışlarla baş etmeye çalışıyor. Vatandaşımızın kurban ibadetini yerine getirme ve bayramı ailesiyle kutlama şansı ekonomik koşullar göz önüne alındığında imkânsız hale geldi."

DAR VE ORTA GELİRLİ VATANDAŞLAR KURBAN ALMAKTA ZORLANIYOR

Zafer Partisi İl Başkanı Gökhan Katırcı'dan İş Dünyasına Ziyaret Zafer Partisi İl Başkanı Gökhan Katırcı'dan İş Dünyasına Ziyaret

Olgun, yalnızca dar gelirli vatandaşların değil, orta gelirli vatandaşların da kurban almakta zorlandığını belirtti: "Geçen yıla kıyasla kurbanlık hayvan fiyatları %100'ün üzerinde bir artış göstermiş durumda. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yurt içi ve yurt dışı kurbanlık bağışları için belirlediği rakamlar bile Türkiye'nin dünya ortalamasının 2,5 katı paraya et tükettiğini gözler önüne seriyor. Diyanet'in önerisiyle kurban ibadetleri yurt dışında yapılması teşvik edilirken, kurumun kendi lüks harcamalarından asla taviz vermiyor."

BAYRAM İKRAMİYESİ VE KURBANLIK FİYATLARI

Olgun, bayram ikramiyelerinin yetersizliğine de dikkat çekti: "Bayram ikramiyesi olarak dağıtılacak olan 3 bin TL'lik miktar, emeklilerimize yalnızca küçükbaş bir hayvanın dörtte birini alabilme imkânı sunuyor. Hükümetin verdiği emekli ikramiyesiyle üç emekli birleşse bile Diyanet Vakfı'ndan bir küçükbaş kurban bile alamıyorlar. Türkiye'de artık 8 emekli bir araya gelip bir büyükbaş kurbanlık hayvanın sadece yedide bir hissesini karşılayabiliyor. Yazıklar olsun."

Kaynak: SAİT KARADUMAN