Pek çoğumuzun belki de tüm hayatı boyunca başını sokabilecek bir yuva için yaptığı birikimin yanlış ellerde hangi yöntemlerle heba olabileceğini öğrenince siz de şok olacaksınız. Emlak sektöründe daha fazla ev kiralayabilmek ya da satabilmek için “Yem daire” yöntemiyle alıcıların algısıyla oynanarak aslında hiç almak istemeyecekleri başka dairelere yönlendirildikleri öğrenildi.

YEM DAİRE YÖNTEMİ NASIL İŞLİYOR?

Yem daire yönteminde kötü niyetli ya da piyasada az bilinen emlakçıların, öncelikle prestijli bir firmanın projesinden görüntüleri izinsiz bir şekilde aldıkları, ardından günümüzde çok kullanılan sarı sayfalı ilan sitesinde projeyi kendileri yaptırırcasına yayınladıkları öğrenildi. Uyanık emlakçıların ayrıca fiyatı uygun tuttukları da kaydedilirken yem daire yönteminin bu şekilde tuzaklandığı ifade edildi.

ASIL OLAY BUNDAN SONRA BAŞLIYOR

Yem daire ilanına kanarak emlakçıya ulaşan müşterilere, dairenin kötülendiği ve alıcıların başka dairelere baskı altında yönlendirildiği öğrenildi. Bu yöntemle, alıcıların aslında istemedikleri bir daireyi satın almak zorunda bırakıldıkları belirtildi. Bu durum, prestijli ve bilinir müteahhitlerin maddi ve manevi zarar görmesine yol açtı.  

 

BOLVADİN’DE 657 TABİ MÜDÜRDEN SİYASİ ÇIKARIMLAR MI? BOLVADİN’DE 657 TABİ MÜDÜRDEN SİYASİ ÇIKARIMLAR MI?

 

 

Kaynak: ALİ KÜÇÜKKARTAL //ÖZEL HABER