Kulak Burun Boğaz Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi K. Ali Rahimi, burun ameliyatı öncesinde hastaların detaylı bir şekilde muayene edilmesi gerektiğini vurguluyor. Ameliyat öncesi hastaya gösterilen tahmini görüntünün gerçeği yansıtmayabileceğini belirten Dr. Rahimi, bu nedenle doktorun daha önce yaptığı burun ameliyatlarına bakılmasının önemine dikkat çekiyor.

Uzmani Uyardi Normal Bir Burun Tercih Edilmeli Doktorun Daha Once Yaptigi Burunlara Bakmak Onemli 395Uzmani Uyardi Normal Bir Burun Tercih Edilmeli Doktorun Daha Once Yaptigi Burunlara Bakmak Onemli 395

Dr. Rahimi, burun ameliyatı için başvuran hastaların detaylı bir muayeneden geçirildiğini ifade ediyor. Bu muayene sırasında burun içi yapılar, septum durumu ve burun şeklindeki deformasyonlar ayrıntılı bir şekilde inceleniyor. Ardından hastanın tomografisi çekilerek, burun içi ve çevresindeki sinüsler değerlendiriliyor.

Evlilik Oncesi En Cok Tercih Edilen Estetik Operasyonlar 20180928093559

Ameliyat Süreci ve Sonrası

Ameliyat sürecinin hastaya ayrıntılı bir şekilde anlatıldığını belirten Dr. Rahimi, operasyonun yaklaşık 1-1,5 saat sürdüğünü söylüyor. Ameliyat sonrası hastalar, birkaç saat içinde evlerine dönebiliyor. Burun içine yerleştirilen ince yapılı silikonlar ve burun sırtına yerleştirilen plastik bantlar sayesinde ağrı kesiciye ihtiyaç duyulmuyor.

Dr. Rahimi, ameliyat sonrası yüzde oluşabilecek şişliklerin minimal düzeyde olduğunu ifade ediyor. Bunun sebebi olarak, artık kemiklerin fazla kırılmaması ve piezo adlı aletin kullanılması gösteriliyor. Bu sayede, şişlikler genellikle ameliyat sonrası bir-iki gün içinde kendiliğinden geçiyor.

Dikkat Edilmesi Gerekenler

Ameliyat sonrası burna darbe alınmaması, gözlük kullanılmaması ve güneşe maruz kalınmaması gerektiği konusunda uyaran Dr. Rahimi, bu hususlara dikkat edilmesinin iyileşme sürecini olumlu etkilediğini belirtiyor.

Burun estetiği ameliyatının iki tekniği olduğunu belirten Dr. Rahimi, açık ve kapalı septorinoplasti arasında büyük fark olmadığını söylüyor. Açık septorinoplastide daha geniş bir görüş açısı sağlandığı için daha detaylı çalışma imkanı bulunurken, kapalı septorinoplastide ödemin daha hızlı çözüldüğü ifade ediliyor.

Kadın eli değen köy okulu güzelleşti! Kadın eli değen köy okulu güzelleşti!

Kaynak: FATMA SEDA CAN