Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal, Park ve Bahçeler Müdürü Hasan Hüseyin Manap ile birlikte Garnizon Millet Bahçesi'nde yürütülen çalışmaları yerinde inceledi. 87 bin metrekarelik alanda çeşitli etkinlikleri barındıracak olan bahçede, projeler hakkında detaylı bilgi alışverişi yapıldı.

Güzbey Yazmişti Başkan Köksal Yeri̇nde İnceldi̇ 1

DETAYLI PROJE İNCELEMESİ

Başkan Köksal, Garnizon Millet Bahçesi'nin çocuk oyun alanlarını ve diğer projeleri dikkatle inceledi. Mehmet Emin Güzbey'in köşe yazısında belirttiği gibi, bahçede Türkiye'de bir ilk olarak uygulanacak olan birbirine tünel ile bağlı iki oyun bahçesi, yağmur suyu hatları, damlama sulama hatları ve elektrik altyapısı gibi detaylar yer alıyor.

A8Cf9Ccd Afa7 4Cf4 8007 1Ccf8C826998 06082024144612 12 1024 768

Afyonkarahisar'ın Öncelikli Talepleri Cumhurbaşkanlığı Gündeminde Afyonkarahisar'ın Öncelikli Talepleri Cumhurbaşkanlığı Gündeminde

Güzbey’in yazısında, Garnizon Millet Bahçesi'nde Afyonkarahisar'ın simgelerinin de yer alacağına dikkat çekmişdi. Mühendisler bu konuda sürprizlerin bozulmaması için detay vermekten kaçınırken, Başkan Köksal'ın ilerleyen günlerde bu konuyu açıklayabileceğini belirtilmişti.

İŞTE GÜZBEY'İN YAZISI 

https://www.odakgazetesi.com/millet-bahceleri

Güzbey Yazmişti Başkan Köksal Yeri̇nde İnceldi̇2

DAYANIKLI VE ESTETİK SEÇİMLER

Başkan Köksal, Garnizon Millet Bahçesi'ne yapılacak zemin taşlarını belirledi. Vatandaşların rahat hareket edebilmesi ve uzun süre dayanıklı olması için krem renginde taşlar tercih edildi. Başkan Köksal, bu taşların bölgeye farklı bir atmosfer katacağını ve yağmur yağdığında zeminde leke bırakmayacağını vurguladı.

YEŞİL ALAN İHTİYACI KARŞILANACAK

Garnizon Millet Bahçesi’nin Afyonkarahisar halkının yeşil alan ihtiyacını karşılayacak önemli bir proje olduğunu belirten Başkan Köksal, “Afyonkarahisar’da hemşerilerimizin güzel vakit geçirebilecekleri, yeşil alan olarak kullanabilecekleri her yer için uğraşıyoruz. Garnizon Millet Bahçesi, yapımı uzun süredir devam eden bir yer. Biz göreve geldiğimizden bu yana, yapımı devam eden projelerin, Afyonkarahisar halkına yararlıysa, Afyonkarahisar’ın menfaatineyse devam edeceğimizi belirtmiştik” dedi.

Whatsapp Görsel 2024 08 06 Saat 13.36.50 7A4F3B16-1

BELEDİYE ÜZERİNE DÜŞENİ YAPIYOR

Projenin en kısa sürede tamamlanmasını hedeflediklerini belirten Belediye Başkanı Burcu Köksal, “Bu Millet Bahçesi’nin tamamlanmasını istiyor ve bu noktada da Belediye olarak üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz. İnşallah burayı yapan firmadan teslim aldığımızda da Afyonkarahisar’ın yararına bir iş ortaya çıkar. Hemşerilerimizin burada güzel zaman geçirebileceği, sosyalleşebilecekleri, torunlarıyla, çocuklarıyla birlikte keyifli anlar yaşayabilecekleri bir mekan olması için çalışıyoruz” dedi. Başkan Köksal, Afyonkarahisar Belediyesi olarak şehrin gelişmesi ve güzelleşmesi için mücadeleye devam edeceklerini vurguladı.

Whatsapp Görsel 2024 08 06 Saat 13.36.50 7248Aa3B-1

Kaynak: CEMİLE KAYTAN- ÖZEL HABER