Bir çeşit virüs tarafından meydana gelir. İnfluenza adı verilen virüs 39 derece ateş, şiddetli kas ve eklem ağrıları, halsizlik, bitkinlik, titreme, baş ağrısı ve kuru öksürük gibi belirtilerle ortaya çıkan bir mevsim hastalığıdır.

 Grip kış aylarında yaklaşık 6-8 hafta kadar etkili olur. Etken influenza virüsü A, B, ve C tiplerine sahiptir. C tipi insanlarda hastalık yapmaz. İnfluenza A, daha hafif seyreder. Tip B ise daha çok çocukları etkiler. Grip virüsü bazı yıllarda büyük salgınlar yapabilir. Hastalığın bulaşma yolu hasta insanların solunum salgılarının sağlam insanlara bulaşması şeklindedir.

HASTALIĞIN KULUÇKA SÜRESİ 1-3 GÜNDÜR.

Grip hastaları hastalık belirtileri başlamadan bir gün önce hastalığı bulaştırmaya başlar, bulaşıcılık 5 gün daha devam eder. Çocuklarda bu süre 10 gün kadar daha uzun olabilir. Grip komplikasyonları gelişme riski yüksek olan kişiler şunlardır: 5 yaşın altındaki küçük çocuklar ve özellikle 2 yaşından küçükler 65 yaşından büyükler, gebe ve son 2 hafta içerisinde doğum yapmış kadınlar, bağışıklık sistemi zayıf kişiler, astım, kalp hastalığı, böbrek hastalığı, karaciğer hastalığı ve diyabet gibi kronik hastalıkları olan kişiler daha kolay grip olmaktadırlar. Grip, hemen hemen her kış mevsiminde görülen salgınlarına neden olur. Grip virüsünün yapısı önceden tahmini zor bir şekilde, her sene değişmektedir. Bu da, insanların her yıl yeni virüs türlerine maruz kalması anlamına gelir. Grip, hafif solunum yolu hastalıklarına yol açabileceği gibi aynı zamanda ciddi enfeksiyonlara da sebep olabilir.

GRİBE VE SOĞUK ALGINLIĞINA İYİ GELEN MEYVELER

Grip ve soğuk algınlığı tedavisinde uzmanların önerdiği başlıca şifalı meyveler; Elma, mandalina, greyfurt, kivi, portakal, taze zencefil, havuçtur. İçinde bolca C vitamini ve diğer vitaminleri barındıran bu süper meyveler vücut direncinizi yeniden kazanmanıza ve hastalıkla başa çıkabilmenize imkân verir. <

#odak #odakgazetesi #grip #soğukalgınlığı #virüs #risk #vitamin #enfeksiyon #afyonkarahisargazetesi

 

Sağlıklı beslenme öğrencilerin okul başarısını olumlu etkiliyor Sağlıklı beslenme öğrencilerin okul başarısını olumlu etkiliyor

Editör: TE Bilisim