Uzmanlar, altın ve döviz piyasalarındaki son gelişmeleri değerlendirerek yatırımcılar için önemli kararlar alıyor. Dolar kurunun son dönemdeki hızlı yükselişi piyasanın dikkatini çekti. Dolar kuru bir süre 32,20 TL’de takılı kalırken, bugün aniden 32,62 TL’ye yükseldi. Bu ani artışın nedenlerini araştıran uzmanlar birçok farklı sonuca ulaştı. İşte altın ve dolar fiyatına dair merak edilenler…

DOLAR NEDEN YÜKSELDİ?

Altın ve para piyasası uzmanı İslam Memiş, dolar ve altına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. İslam Memiş, konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

“Dolar kuru 32,62 TL’ye ulaştı. Dolar kuru neden aniden yükseldi? Dolar kurunda medyana gelen bu artışı şu şekilde net olarak açıklayamayız. Bunu kimse yapamaz fakat bazı çıkarımlarda bulunabiliriz. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, BRICS’e katılmasıyla ilgili bir açıklamada bulundu. Rusya bunu memnuniyetle karşıladı. Burada Hindistan, Çin, Rusya gibi bazı ülkeler de var.

Yeni Orta Vadeli Program açıklandı: Ekonomide 3 yıllık hedefler revize edildi! Yeni Orta Vadeli Program açıklandı: Ekonomide 3 yıllık hedefler revize edildi!

Altının onsu şu anda 2.328 dolar seviyesinde. Altın fiyatlarının son iki haftada 2.280 dolara düşeceğini tahmin ediyorduk. Fiyatı buna uygun bulduk. Cuma günü tarım dışı istihdam verileri açıklandıktan sonra ons altının fiyatı 2.280 ila 2.340 dolar arasında olacak.

Dolar kurunun artmasıyla birlikte gram altının yükselişini izlemeye başladık. Ons altın düşüyor ama bu artış doların güçlenmesinden kaynaklanıyor. Gram altın 2 bin 440 TL’den işlem görmeye devam edecektir.

Bu seviyelerin bu hafta geçerli olacağını duyurmuştuk. Altının gram miktarı 2.740 TL’ye ulaştı. Sana yüzde 50’sini al demiştim. Bayramdan önce gram altın alacaklar, almalıdırlar.”

Kaynak: GAMZE KOÇAK