İçişleri Bakanı Yerlikaya, sahte tapu ve kimlikle, sahibi olmadıkları ev ve arabaları satmaya çalışan, silah ticareti yaptığı belirlenen suç örgütünün çökertildiğini açıkladı.

Bakanlık sosyal medya hesabından paylaştığı bilgilere göre olay Muğla'da gerçekleşti. Hakan Germici ve Erdem Germici kardeşlerin liderlik ettiği öne sürülen bu örgüt, 'Germiciler' adıyla biliniyordu ve faaliyetleri Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı ile Jandarma Genel Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığından oluşan bir ekip tarafından koordineli şekilde takip edildi ve sonunda Kafes Operasyonu düzenlendi.

ÖRGÜT LİDERLERİNİN 31 AYRI SUÇTAN KAYDI VAR

Jandarma’nın durdurduğu araçtan çıkanlar şok etti! Suikast silahı da var! Jandarma’nın durdurduğu araçtan çıkanlar şok etti! Suikast silahı da var!

Konuyla ilgili detaylar veren İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, örgütün internet ve sosyal medya üzerinden sahte ilanlarla araç sattığını ve sahte tapu ile kimlik kullanarak sahipsiz evleri sahiplenerek satışa sunduklarını, bu yolla nitelikli dolandırıcılık eylemleri gerçekleştirdiklerini ifade etti. Ek olarak, bu örgütün silahlı ticaret yaptığı ve örgüt liderlerinin 31 ayrı suçtan kaydının olduğu tespit edildiğini aktardı.

10'U TUTUKLANDI

Operasyonun sonucunda çeşitli tabancalar, sahte tapular, dijital materyaller ve işlem sırasında suç örgütüne ait olduğu belirlenen para ele geçirildi. Operasyon sırasında bu örgütün 15 üyesi gözaltına alındı ve bu kişilerden 10'u tutuklandı.

Son açıklamasında Bakan Yerlikaya, "Bu suç örgütüne yönelik çalışmalar devam ediyor. Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı koordinasyonunda operasyonları gerçekleştiren kahraman jandarmamıza teşekkür ediyorum. İçişleri Bakanlığı olarak milletimizin huzuru için hangi büyüklükte olursa olsun organize suç örgütlerine karşı duruşumuz devam edecektir" ifadesini kullandı.

Editör: Tuğba Özkan