Dün gece Kayseri’de, küçük bir kız çocuğuna Suriyeli bir kişi tarafından cinsel istismarda bulunulduğu iddiaları üzerine halk sokağa döküldü. Öfkeli kalabalık, Suriyelilere ait iş yerlerine saldırılarda bulundu. Bu olayların ardından, TSK’nın kontrolü altında bulunan Fırat Kalkanı bölgesinde tansiyon daha da yükseldi.

FIRAT KALKANI BÖLGESİNDE YAŞANAN OLAYLAR

Bölgedeki bazı provokatörler tarafından Türk bayrakları indirildi, PTT binaları zorla kapatıldı ve Türkiye’den gelen araçların yolları kesildi. Olayların ardından Türk çalışanların bölgeden tahliyesi başladı. Göstericiler, yollarda gördükleri tırları taşlayıp sopalarla saldırıda bulundu. Fırat Kalkanı Harekat bölgesinde gösteriler giderek artıyor.

Babaları tarafından öldürülmüşlerdi! Ağabey ve kız kardeşi toprağa verildi! Babaları tarafından öldürülmüşlerdi! Ağabey ve kız kardeşi toprağa verildi!

AZEZ VE EL BAB'TAKİ DURUM

Olayların başka bölgelere yayılmasıyla birlikte, Azez ve El Bab'ta da sivil kurumlarda yer alan Türk bayrakları provokatörler tarafından indirildi. Göstericilerin liderleri, diğer bölgelerde de benzer eylemler başlatılması için çağrılar yapıyor.

ZEYTİN DALI HAREKAT BÖLGESİNE SIÇRAMA RİSKİ

Fırat Kalkanı Harekat bölgesindeki eylemlerin, Zeytin Dalı Harekat bölgesine de sıçraması an meselesi. Bölgedeki gelişmeler yakından takip ediliyor ve durumun daha da kötüleşmemesi için önlemler alınıyor.

Kaynak: ODAK HABER MERKEZİ