5 muz ve sadece dörtte bir su bardağı süt ile yapabileceğiniz bu tarif, lezzeti kadar kolay yapılışıyla da dikkat çekiyor. İşte lezzet dolu dakikalar için ev yapımı muzlu dondurma tarifi!

YAZ SERİNLİKLERİNE EV YAPIMI DOKUNUŞ: 2 MALZEMELİ DONDURMA

Evde pratik şekilde lezzetli bir dondurma yapmaya ne dersiniz? İhtiyacınız olan sadece iki malzeme: olgunlaşmış muzlar ve bir miktar süt. Bu yalın kombinasyon, kendi dondurmanızı yapmanız için her şeyi sunuyor.

Hazır dondurmalardan bıktıysanız veya sağlıklı bir alternatif arıyorsanız bu tarif tam size göre. İster kağıt helvaya sararak ister sevimli dondurma külahlarında, isterse klasik bir tabakta sunum yapıp, yaz sıcaklarını lezzetle geçirme fırsatını yakalayabilirsiniz.

Resmi gazete yayınlandı: 16 ilin valisi değişti! Resmi gazete yayınlandı: 16 ilin valisi değişti!

FAİZSİZ DONDURMA ZAMANI: KOLAY VE EKONOMİK TARİF

VE İŞTE KARŞINIZDA MALZEME LİSTESİ VE ADIMLAR:

 5 olgunlaşmış muz ve sadece 1/4 su bardağı süt! Muzları doğrayıp buzlukta bekletin, ardından donan muzları süt ile birlikte blenderdan geçirin. İyice karışan muzlu karışımı bir süre daha soğuduktan sonra ikram edebilirsiniz.

Bu basit ve ekonomik tarif, zahmetsizce hazırlanan, doğal ve ferahlatıcı bir yaz tatlısı vaat ediyor. Kolay hazırlanışı ve ekonomik olması, hemen herkesin denemesi için iyi bir sebeptir. Şimdi sıcaklarda serin bir mola vermek için bu tarifi deneyin ve yazın tadını çıkarın!

Kaynak: CEMİLE KAYTAN