Afyon Kebabı Nedir ve Nasıl Yapılır?

Afyon'un ünlü lezzeti pideli kebap, evinizde kolayca yapabileceğiniz bir tarifle karşınızda. Şehrimizin bu nefis yemeği, ülke genelinde büyük beğeni topluyor. Pratikliği ve evde hazırlanabilirliği ile sizleri şaşırtacak bu kebap, temel birkaç malzeme ile hazırlanabiliyor.

Maxresdefault-8

Gerekli Malzemeler

Pideli Kebap, Afyon Kebap ya da Kuşbaşı Kebap olarak bilinen bu tarif, özellikle Kurban Bayramı'nda farklı et yemekleri arayanlar için ideal. Evdeki az malzemeyle şeflere taş çıkartacak bir yemek yapabileceksiniz. Bazı bölgelerde tirit olarak da bilinen bu tarif, yöremizde kebap olarak adlandırılıyor. İşte 2 porsiyon kebap için gerekli malzemeler:

Yarım kilo kuşbaşı et (biraz yağıyla birlikte)

2 yemek kaşığı tereyağ

Küçük bir kase sulandırılmış salça

1 tutam tuz

5 su bardağı su

Kebaplık pide

Yapılışı

Kuşbaşı eti yağıyla birlikte kavurun. Ardından 5 su bardağı suyu ekleyip düdüklü tencerenin kapağını kapatın ve 30-45 dakika arasında pişirin. (Bazı etler daha yumuşak olduğu için 30 dakikada pişerken, bazıları 1 saat sürebilir.)

Maxresdefault (1)-2

Dünya Değişim Günü 7 Temmuz’da Kutlanacak! Dünya Değişim Günü 7 Temmuz’da Kutlanacak!

Pideleri küçük parçalar halinde doğrayıp servis tabağına alın. Et iyice pişip lif lif ayrılacak hale geldiğinde, sıcaklığının biraz düşmesini bekleyin.

Eti, kebaplık pidelerin üzerine, suyuyla birlikte paylaştırın. Pidelerin hamur olmaması için aşırı sıcak et suyu dökmemeye özen gösterin.

Tereyağını tavada eritip üzerine sulandırılmış salçayı ekleyin ve biraz pişirin. Ardından bu karışımı kebabın üzerine dökün ve cıss sesini duyun.

İsteğe göre baharatlar ekleyerek servis edebilirsiniz. Lezzetine inanamayacaksınız.

Bu nefis tarifi mutlaka deneyin. Afiyet olsun!

Kaynak: GAMZE KOÇAK