Kütahya-Seyitömer kara yolu, 21 Mayıs'ta yaşanan bu olaydan sonra sular altında kaldı. Kütahya Valisi Musa Işın, AK Parti Kütahya milletvekilleri İsmail Çağlar Bayırcı, Mehmet Demir, Karayolları 14. Bölge Müdürü Umut Akyazı ve ilgili kurum temsilcilerinin katılımıyla yapılan toplantıda, taşan suyun tahliye edilerek yolun 19 Temmuz'a kadar ulaşıma açılmasının planlandığı bildirildi.

Seyitömer Belediye Başkanı Mahmut Yol, yoldaki göl sularının tahliye edilmesi için belediye olarak çalışma yaptıklarını ancak bu çalışmaların yetersiz kaldığını belirtti. Başkan Yol, su seviyesini bir miktar azalttıklarını ancak alternatif olarak kullanılan yolda çok sayıda kaza meydana geldiğini ve yolun bir an önce ulaşıma açılması gerektiğini vurguladı.

Merkezefendi Belediyesi Sanat Merkezi gençlere destek oluyor Merkezefendi Belediyesi Sanat Merkezi gençlere destek oluyor

Toplantıda, taşan suyun tahliyesi ve yolun ulaşıma açılması için hızlı bir eylem planı oluşturuldu. Karayolları 14. Bölge Müdürlüğü ve diğer ilgili kurumlar, suyun tahliyesi ve yolun yeniden kullanıma açılması için çalışmalarını hızlandırdı.

Alternatif Yol Güvenliği

Seyitömer Belediye Başkanı, alternatif yolun kazalara neden olduğunu belirterek, "Yolun bir an önce ulaşıma açılması için ilgili kurumların çalışma yapmasını bekliyoruz." dedi. Başkan Yol, mevcut durumun uzun süre devam edemeyeceğini ve ana yolun açılmasının kritik olduğunu ifade etti.

Kaynak: AA