Bozulan ekonomi ve artan çiftçi maliyetleri için buğday hasadı öncesi Çobanlarda basın açıklaması yapan İyi Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu’nun açıklamasının hemen öncesinde bir partilisinin kamu görevlisi bir memur tarafından siyasi noktada üstü kapalı bir şekilde uyarıldığı iddia edildi.

Hasat öncesi tarlada yapılan basın açıklamasının öncesinde ilçede yaşayan bir İyi Partili vatandaşın, bir kolluk kuvveti çalışanı tarafından “Bu işlere girmeyin, öne çıkmayın, uzak durun zarar görürsünüz” şeklinde ikaz edilmesi gündeme bomba gibi düştü.

Fakıpaşa Mahallesi'ndeki Yangının Sebebine ODAK ulaştı! Fakıpaşa Mahallesi'ndeki Yangının Sebebine ODAK ulaştı!

Kamuoyunda yankılanan olayın ardından herhangi bir açıklama henüz yapılmazken vatandaşların “Bir kolluk çalışanının üzeri kapalı bir şekilde bile olsa bu şekilde cümleler sarf etmesinin ne kadar doğru” olduğu yönünde yorumlandığı öğrenildi.

657’de kesin ve net bir ibare var…

Olayın yankıları sürerken Afyonkarahisar kamuoyunda 657 sayılı kanunun maddelerinin tartışıldığı öğrenildi. Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nda 1963 yılında Resmi Gazete’de yayınlanan 657 sayılı  devlet memurları kanununda memurların tarafsız olmasının gerektiğinin açık bir şekilde ifade edildiği görüldü. 

Kaynak: ALİ KÜÇÜKKARTAL