Afyon, Havza’ya İlham Oluyor: Termal Turizmde Büyük Hedefler! Afyon, Havza’ya İlham Oluyor: Termal Turizmde Büyük Hedefler!

Bolu’da bu haftadan itibaren erkek kuaförlerinin pazar günleri, kadın kuaförlerinin de salı günleri kapalı olacağı bildirildi. Kapalı olması gereken günlerde dükkanlarını açan esnafa 9 bin lira para cezası verilecek. Alına yeni karar ilişkin bir açıklama yan kuaför Doğan Şimşek, “Bu durum Ticaret ve Emniyet İl Müdürlüğü tarafından kontrol edilecek. Bu caydırıcı bir ceza olacaktır.” dedi.

Ticaret Bakanlığı’nın kararına göre berber, kuaför ve güzellik salonları bir gün süreyle kapatılacak. Bolu Valisi ve İl Ticaret Genel Müdürlüğü’nce yapılan toplantının ardından bu karar, Vali Erkan Kılıç’ın onayı ile bu hafta Bolu’da uygulamaya geçecek. Bu karar kapsamında erkek kuaför ve güzellik salonlarının Ramazan ve Kurban Bayramı’na denk gelen günler de dahil olmak kaydıyla bir hafta erken, kadın kuaförlerinin ise Salı günü açılmasına karar verildi. Ayrıca yeni eğitim öğretim yılına denk gelenler de dahil olmak üzere erkek kuaför ve güzellik salonlarının pazar günleri, kadın kuaför salonlarının ise salı günleri açık olacağı bildirildi.

Düğün yapanlara 2 saatlik süre!

Öte yandan düğün, nişan ve sünnet gibi bazı özel durumlarda, düğün sahibinin davetiyeyle birlikte kayıtlı olunan meslek odasına bilgilerin verilmesi durumunda söz konusu işletmelerin belirli bir süreliğine kapattıkları işyerleri 2 saatliğine açılacak.

Mevcut yasaya göre Bolu Valisi’nin icra kararına aykırı davranan şirketlere yaklaşık 9 bin lira tutarında para cezası kesilecek.

“İnsanların Pazar günü aileleriyle vakit geçirmesini istiyoruz.”

Bolu Berberler ve Kuaförler Odası yönetim kurulu üyesi Doğan Şimşek, “Kapalı kalmasını isteyenler var, istemeyenler var . Grup azınlık olmak istemiyor. Bu insanlar için hoş bir durumdu. Kim kapatmak ister? Bu da ailesiyle vakit geçirmek isteyenler için iyi bir durum. Sürekli “Kim kapatmak istiyorsa kapatsın” diye açıklamalar yapılıyor. Biz bunun böyle olmasını istemiyoruz. Rekabetin olmamasını istiyoruz. Pazar günü herkes ailesiyle vakit geçirsin. Bu bizim önemli değerlerimizden biridir. Mağaza sahibimiz pazar günü mağazasını kapatmak istiyor ancak karşıdaki mağaza sahibi pazar günü mağazasını açıyor. Bu rekabetçi bir ortam yaratıyor ve diğer tüccarlar mağazalarını açmak zorunda kalıyor” dedi. 

Kaynak: GAMZE KOÇAK