Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın 3 günlük Afyonkarahisar ziyaret programı belli oldu. Bu kapsamda bugün öğleden sonra Afyonkarahisar’a gelmesi beklenen KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ilk olarak Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı’nı ziyaret edecek. Ardından Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’i ziyaret edecek olan KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneğini ziyaret ettikten sonra Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası’nda hitap edecek.
KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, ATSO’daki hitabının ardından Kocatepe Başkomutan Mustafa Kemal Anıtını ziyareti ederek çelenk sunumunun ardından burada konuşma gerçekleştirecek. Öte yandan KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Yüzbaşı Agah Efendi Şehitliğini ziyaret etmesinin ardından Afyonkarahisar Kıbrıs Gazileri ile buluşarak günü tamamlayacak.
AKÜ’DE AÇILIŞ TÖRENİNE KATILACAK
KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar 24 Ekim 2023 saat 10:00’da Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş’ı ziyaret ederek Afyon Kocatepe Üniversitesi 2023-2024 Akademik Yılı Açılış Törenine katılacak. KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, burada “Güncel Sorunlar Işığında Kıbrıs ve Geleceği” konulu açılış konuşmalarını yaparak Fahri Doktora Takdimi gerçekleştirecek.
Öğleden sonra Afyonkarahisar Girne Koleji'ni ziyaret edecek KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, ardından Frigya Vadisini ziyaret ederek Afyonkarahisar kent merkez gezisine başlayacak. KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, burada yapacağı basın açıklamasının ardından gününü tamamlayacak.