Yaz aylarının popüler meyvesi olan kavunun en güzelini bulmak büyük emek ister. Peki tatlı kavun seçerken nelere dikkat etmelisiniz? İşte satıcıların kullandığı en iyi yöntemleri sizler için derledik. Detaylar haberimizde... 

Tatlı, hoş kokulu kavunları seçmek muhtemelen sandığınız kadar kolay değil. Marketten ya da bakkaldan kavun almadan önce dikkat edebileceğiniz bazı püf noktaları var. Bunlara dikkat ettiğinizden emin olun. İşte detaylar… 

AK Parti heyeti Vali Yiğitbaşı’nı ziyaret etti! AK Parti heyeti Vali Yiğitbaşı’nı ziyaret etti!

KAVUN SEÇMEK İÇİN İLK BUNU YAPIN; MANAVA MARKETE BAL GİBİ KAVUN SEÇMEK İÇİN SORMANIZ GEREKEN TEK SORU VAR! OLGUN KAVUN NASIL ANLAŞILIR?

Kavun harika kokusuyla en taze meyvelerden biridir. Yazın simgesi balın en güzel olduğu meyveyi seçmek için pek çok farklı strateji var. Haberimizde en iyi kavunu seçme konusunda sebze satıcılarının paylaşmadığı bir ipucuna yer vermiştik.

KOKU

Olgun bir kavun güçlü bir koku yayar. Kavunun sonundaki çiçekleri koklayın. Burada çok güçlü bir koku alıyorsanız elinizde olgun bir kavun var demektir.

KAVUNUN DIŞI

Dış yüzey de dikkatle incelenmelidir. Sağlam, pürüzsüz ve kusursuz olmalıdır. Çeşitliliğe bağlı olarak rengi değişen kavun örneği, turuncu-sarı renkli kavundur.

AĞIR

Kavun büyüklüğüne göre ağır olmalıdır. Bu onun sulu ve tatlı olduğunu gösterir.

KABUK

Kavun kabuğu orta derecede sert ve yumuşak olmalıdır. Hafifçe bastığınızda kıvrılıyorsa bu işlemin tamamlandığını gösterir. Çok yumuşaksa fazla olgun demektir.

UCU

Kavunun sapı gövdeden kolayca ayrılıyorsa kavun olgunlaşmış demektir.

Ancak kavun sapı hala yapışkansa ve kırılması zorsa bu, elinizde tam olarak olgunlaşmamış bir kavun tuttuğunuz anlamına gelir.

TABİ SES TESTİ

Tıpkı karpuz gibi kavuna da nazikçe vurmanız gerekir. Önemli olan çıkan boğuk sestir.

KAVUNUN RENGİ

Kavunun şekli ve rengi de olgunluğunu gösterebilir. Renklerin canlı olmasına dikkat etmelisiniz.

ALT KISIM YUMUŞAK MI?

Kavunun alt kısmı yumuşak olmalıdır. Parmağınızı hafifçe bastırın ve esnemesini izleyin. Bu onun olgun bir kavun olduğunu gösterir.

Kavunların depolandığı yerin sıcaklığı ve nemi de oldukça önemlidir. Oda sıcaklığında saklanan kavun daha hızlı olgunlaşacaktır.

Editör: Fadime Özkaran