Milletimizin 15 Temmuz 2016 gecesi alçakça girişilen darbe teşebbüsüne karşı, demokrasi ve milli birliğimiz adına sergilemiş olduğu onurlu direnişin 8. Yıl dönümünde, 15 Temmuz şehit ve gazilerimizi anmak ve 15 Temmuz ruhunu canlı tutmak amacıyla ilçemizde program düzenlendi.Saat 22.00’da Cumhuriyet Meydanında Emirdağ halkı, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Gününü kutlamak için bir araya geldi.Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan anma programı, Kur’an- Kerim tilaveti ve Emirdağ İlçe Müftüsü Vahit Demiral’ın duası ile devam ederken öğrenciler ve öğretmenler tarafından hazırlanan şiirler okundu.

Devletimizin (Manşet) (2)

Emirdağ Kültür Evi'nde Kadınlara Özel Cuma Sohbeti Gerçekleşti! Emirdağ Kültür Evi'nde Kadınlara Özel Cuma Sohbeti Gerçekleşti!

KATILIM YOĞUN OLDU

Günün anlam ve önemine ithafen yapılan sinevizyon gösteriminin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ulusa seslenişi canlı yayınla meydandaki dev ekrana yansıtıldı. İlahi, kaside ve dualarla devam eden 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma programı, saat 00.13'de tüm camilerden Sela okunması ile son buldu.

Devletimizin (Manşet) (3)

Belediye Başkanımız Serkan Koyuncu konuşmasında; "Bugün 15 Temmuz anma etkinliğinde yeniden bir aradayız. O gün vatan için can veren şehitlerimiz için dua ediyor, amin diyoruz. Bizler millet olarak her zaman devletimizin yanındayız, yanında olmaya devam edeceğiz. 15 Temmuz’da milletimiz demokrasisine sahip çıktı. 15 Temmuz gecesinde ve teröre karşı vatan savunmamızda geçmişte olduğu gibi Çanakkale ruhu vardı. Bu vesile ile şehit yakınlarımızın acısını paylaşıyor, şehadet mertebesine ulaşan şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize hayırlı ve uzun ömürler diliyorum” dedi.15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kutlama programına KaymakamOsman Bilici, Belediye Başkanı Serkan Koyuncu, AK Parti İlçe Başkanımız Erkan Karakuş, kurum amirleri, şehit yakınları, gaziler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Devletimizin (Manşet) (5)

Kaynak: GAMZE KOÇAK