Bugün sabah saatlerinden itibaren Türkiye genelinde farklı bölgelerde hafif şiddetli depremler meydana geldi. Kahramanmaraş'ta 1.6 büyüklüğünde bir deprem kaydedildi. Nurhak ilçesi merkezli olan bu sarsıntı, yerel saatle sabah saatlerinde hissedildi. Aynı bölgede, Elbistan'ın Demircilik mahallesinde de 1.9 büyüklüğünde bir deprem daha yaşandı.

Sakarya'da ise Akyazı ilçesinde iki farklı noktada depremler kaydedildi. Topağaç ve Düzyazı mahallelerinde gerçekleşen sarsıntılar sırasıyla 2.1 ve 1.4 büyüklüğündeydi. Bu depremler, çevrede hafif şekilde hissedildi.

CHP Kadın Kollarından İYİ Parti'ye nezaket ziyareti CHP Kadın Kollarından İYİ Parti'ye nezaket ziyareti

Ayrıca Akdeniz açıklarında, Girit Adası yakınlarında 2.5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem, denizde olması nedeniyle yerleşim yerlerinde ciddi bir etkiye yol açmadı.

Ankara, Kayseri ve Adana gibi farklı illerde de küçük ölçekli depremler kaydedildi. Beypazarı ve Tufanbeyli'de gerçekleşen bu depremler, yerel halk tarafından hafif şekilde hissedildi. Yetkililer, can ve mal kaybı yaşanmadığını belirtti.

Deprem uzmanları, bu sarsıntıların genellikle doğal sismik hareketler olduğunu ve yerel halkın tedbirli olmasının önemini vurguladı. Deprem riski taşıyan bölgelerde yaşayan vatandaşların, olası daha büyük sarsıntılara karşı hazırlıklı olmaları öneriliyor.  

Kaynak: GAMZE KOÇAK