Orkestra şefi Simay Pala yönetimindeki konser, Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi'nde yapıldı. Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, Bilecik Belediye Başkan Vekili Melek Mızrak Subaşı, Bilecik Vali Yardımcısı Vedat Yılmaz, Bilecik Belediyesi Başkan Yardımcıları, meclis üyeleri ve vatandaşlar konserde hazır bulundu.

İnsan Tanıma Zirvesi Eskişehir’de başladı! İnsan Tanıma Zirvesi Eskişehir’de başladı!

KONSERİN SONUNDA AYAKTA ALKIŞLADILAR

Orkestra, 50 öğrenciyle birlikte İstiklal Marşı'yla konseri başlattı. The Snow Storm, Underground Tango, Radetzky March, Can-Can ve Caravan adlı eserlerin yanı sıra İzmir ve 10. Yıl Marşlarını seslendirdi. Türk bayraklarıyla marşlara eşlik eden seyirciler, konserin sonunda ayakta alkışladılar.

Bilecik Belediyesi Başkan Vekili Melek Mızrak Subaşı konser sonunda yaptığı konuşmada, "Atatürk'ün hayal ettiği sanatı burada görmekten mutlu ve gururluyuz. Gençlerle ve çocuklarla 100. yılımızı kutladık. Sanatla beraber olmayı sürdürelim. 100. yılımız kutlu olsun. Tepebaşı Belediye Başkanımız Ahmet Ataç'a, bize bu günü armağan ettiği için teşekkür ederim" dedi.

Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç ise konuşmasında, "Belediye başkanlarının eğitime çok önem vermesi lazım. Bu gençlerin bu seviyeye gelebilmiş olması bizim Cumhuriyete ve Atatürk'e olan borcumuzun bir parçasıdır. Gelecek nesilleri de bu gençler yetiştirecek. Diğer illerimize de örnek olmalarını diliyorum. Bugünkü değerlerimizi Cumhuriyete ve Mustafa Kemal Atatürk'e borçluyuz. Eskişehir ve Bilecik, Cumhuriyet kentleridir ve bu iki kent, İstiklal Savaşı'nda çok büyük kahramanlık göstermiştir. Bayramımız kutlu olsun" şeklinde konuştu.

BAŞKAN ATAÇ, ORKESTRADAKİ GENÇLERE TEŞEKKÜR ETTİ

Başkan Ataç, orkestradaki gençlere teşekkür ederek, "Hepinizle gurur duyuyorum. Bu projeyi hayata geçirdiğimiz için 'iyi ki' diyorum ve gençleri bir araya getirdiğimiz için mutluyum. Onlar, Cumhuriyet adına, Atatürk adına Türkiye'ye büyük hediyeler veriyor. Hepinize emekleriniz için çok teşekkür ederim" dedi.

Bilecik Belediyesi Başkan Vekili Subaşı, Başkan Ataç'a Cumhuriyet'in 100. yılı için hazırladıkları kitabı hediye ederken, Başkan Ataç da "Milli Mücadele'de Eskişehir ve 100. Yılında Eskişehir'in Kurtuluşu" kitabını Subaşı'na takdim etti. İHA

Editör: Tuğba Özkan