Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gazze'de 352 gündür süren saldırıların dünyanın gözleri önünde bir soykırıma dönüştüğünü belirterek, küresel sistemin etkinliğini kaybettiğini ifade etti. "Srebrenitsa'dan 30 yıl sonra bu sefer Gazze'de vahşi bir soykırım yaşanıyor" diyen Erdoğan, 1,9 milyon insanın evlerini terk etmek zorunda kaldığını ve çok kötü şartlar altında hayatta kalma mücadelesi verdiğini dile getirdi.

"İSRAİL'İN SOYKIRIMI BÖLGENİN BARIŞINI TEHDİT EDİYOR"

Erdoğan, İsrail'in Gazze ve Filistin topraklarında yürüttüğü saldırıların bölgenin barışını tehdit ettiğini söyledi. Türkiye olarak bu işgal ve katliam politikasının durdurulması için her türlü çabayı gösterdiklerini ve göstermeye devam edeceklerini vurgulayan Cumhurbaşkanı, Mescid-i Aksa'nın kutsiyetine yapılan saldırılara da sessiz kalmadıklarını belirtti.

BATI'DAKİ İSLAMOFOBİYE DİKKAT ÇEKTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, son yıllarda Batı'da artan İslam ve yabancı düşmanlığı konusunda da uyarılarda bulundu. Özellikle Avrupa'da İslamofobinin büyük bir salgın haline dönüştüğünü ifade eden Erdoğan, mescitlere, camilere ve Müslümanlara ait iş yerlerine yönelik saldırıların giderek arttığını belirtti. Bu durumun ırkçılıkla eşdeğer bir suç olarak değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı.

Afyonkarahisar'da çeşitli suçlardan aranan şahıslar yakalandı! Afyonkarahisar'da çeşitli suçlardan aranan şahıslar yakalandı!

ABD'DEKİ TÜRK TOPLUMUNA ÖNEMLİ MESAJLAR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında Amerika'daki Türk toplumuna önemli mesajlar verdi. Türkiye'nin terör örgütleriyle mücadelesine destek vermeleri gerektiğini belirterek, özellikle FETÖ ve PKK gibi örgütlere karşı teyakkuzda olmalarını istedi. Aynı zamanda, entegrasyona açık olduklarını ancak asimilasyona karşı durduklarını ifade eden Erdoğan, vatandaşlara kimlik ve kültürlerini kaybetmemeleri gerektiği konusunda uyarılarda bulundu.

Programa, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve Emine Erdoğan da katıldı.  

Kaynak: AA