Çayırbağ Belediyesi, Azerbaycan Devleti'nin kahramanlarına saygı göstermek ve kardeşlik bağlarını pekiştirmek adına önemli bir karar aldı. Belediye meclisi tarafından alınan kararla Kurtuluş Caddesi’nin ismi, Azerbaycan’ın milli kahramanlarından İbad Hüseynli olarak değiştirildi.

75113999 D59F 446D 939A 3F7509B67Cdc

Okulda Dehşet Anlar Yaşandı Okulda Dehşet Anlar Yaşandı

AÇILIŞ TÖRENİNE DAVET

Çayırbağ Belediyesi, 17 Ekim Perşembe günü saat 15.00’te caddenin yeni ismiyle açılış töreni düzenleyecek. Belediye, basın mensupları ve tüm vatandaşları bu anlamlı etkinliğe davet etti.

İBAD HÜSEYNLİ KİMDİR?

1970’te Karabağ’da doğmuş, ortaokulu bitirdikten sonra askere gitmiş, Yurduna döndükten sonra ilan edilmemiş Karabağ Savaşı’na gönüllü olarak katılmış ve bir istihbarat birliğinin komutanlığına getirilmiştir. Dağlık Karabağ topraklarının bir bölümünün korunup saklanmasında, Ermenilerin Kür Nehri kıyılarına çıkmalarının önlenmesinde üstün hizmetleri olmuştur. 1993 Haziran’ında, gerçek adı Monte Melkonyan olan ASALA liderini öldürmüş; aynı yıl operasyon dönüşü sırasında anti tank mayını sebebiyle ağır bir şekilde yaralanmış ve 28 gün komada kalmıştır. Uzun süre gördüğü tedavi sonrasında, doktorunun bütün muhalefetine rağmen savaş bölgesine dönmüştür. 1994’yılında Haydar Aliyev, onun hizmet ettiği birliğe gitmiş ve kendisine “Sengerde Milli Kahraman” adını verdiğini duyurmuştur. 1994 yılı 9 Ekim’inde de “Azerbaycan Bayrağı” nişanı ile ödüllendirilen İbad Hüseyinli evli ve üç çocuk sahibidir.

Kaynak: Mustafa Dadak