Afyon, Havza’ya İlham Oluyor: Termal Turizmde Büyük Hedefler! Afyon, Havza’ya İlham Oluyor: Termal Turizmde Büyük Hedefler!

Seramik sanatçısı Canan Gürel Ak'ın "Ana-Dolu – Bereket" isimli kişisel seramik sergisi, M. Rıza Çerçel Kültür ve Sanat Merkezi (CKSM) Galeri’de sanatseverlere kapılarını açtı. Afyon Kocatepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nin ev sahipliğinde düzenlenen sergide, farklı pişirim ve tekniklerle üretilmiş 58 adet seramik duvar rölyefi ve seramik heykel yer alıyor.

SERGİNİN AÇILIŞI VE KATILIMCILAR

Serginin açılışı, 8 Eylül 2024 tarihinde saat 17.00’de gerçekleştirildi. Açılışa Belediye Başkan Yardımcısı Eylem Ayar, AKÜ Rektör Yardımcısı Şuayip Özdemir, işadamı ve Alimoğlu Kültür Sanat Araştırma Merkezi (AKSAM) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Alimoğlu ve çok sayıda sanatsever katıldı.

SANAT VE KÜLTÜR DESTEKLENİYOR

AKÜ Rektör Yardımcısı Şuayip Özdemir, açılışta yaptığı konuşmada Afyon Kocatepe Üniversitesi olarak sanatı ve sergileri desteklemeye her zaman hazır olduklarını vurguladı. Özdemir, "Afyon Kültür Sanat Merkezimizde yeni bir sergiyle daha birlikteyiz. Sanatı ve sanatçılarımızı her daim destekliyoruz. Canan hocamızın seramik eserleri, Anadolu'nun derinliklerinden gelen hikayeleri yansıtıyor," dedi.

BELEDİYE'DEN KADIN SANATÇILARA DESTEK

Belediye Başkan Yardımcısı Eylem Ayar ise Canan Gürel Ak'ın sergisinde yer almaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade etti. Ayar, “Anadolu’nun kadın figürüne dayalı bu sergi, şehrimizde kültür ve sanatın canlandığını gösteriyor. Kadın sanatçılarımıza ve kadın temalı eserlere her zaman destek vermeye devam edeceğiz,” şeklinde konuştu.

SANATÇININ İLHAM KAYNAĞI: ANADOLU'NUN KADİM KÜLTÜRÜ

Canan Gürel Ak, sergisinin ilham kaynağının Anadolu'nun kadim kültürü ve ana figürü olduğunu belirtti. "Bu sergi, uzun yıllar süren bir çalışmanın ürünü. Anadolu topraklarının zengin ruhu ve kültürü, çalışmalarımda bana ilham verdi," dedi.

SERAMİK SANATININ DERİNLİKLERİNE YOLCULUK

Sanatçı, seramik eserlerinde Osmanlı kaftanlarında sıkça kullanılan Çintemani gibi motiflerin gücünü ve anlamını işlediğini ifade etti. Ayrıca, Haliç ışığı olarak bilinen, sonsuza kadar devam eden ve üretkenliği simgeleyen motiflerin de sergisinde yer aldığını belirtti.

SERGİYİ ZİYARET ETMEK İÇİN

Canan Gürel Ak'ın "Ana-Dolu - Bereket" sergisi, 14 Eylül 2024 tarihine kadar M. Rıza Çerçel Kültür ve Sanat Merkezi (CKSM) Galeri’de ziyaret edilebilir. Bu eşsiz seramik eserlerini görmek ve Anadolu’nun kültürel zenginliğini keşfetmek için bu fırsatı kaçırmayın.

Kaynak: CEMİLE KAYTAN