Paylaşımda, Afyonkarahisar’ın tarihi ve kültürel zenginliklerine geniş yer verildi. İç Ege’de yer alan Afyonkarahisar, pek çok antik kente ev sahipliği yapmış, eşsiz ılıcalarıyla "Şifa Şehri" olarak anılmıştır. Şehrin tarihi boyunca Frig, Lydia, Roma, Bizans, Selçuklu ve Osmanlı İmparatorluğu gibi birçok medeniyete ev sahipliği yaptığı vurgulandı.

KARAHİSAR KALESİ VE AFYONKARAHİSAR’IN KÖKENİ

Afyonkarahisar’ın adı, şehrin güneyinde bulunan ve dördüncü zaman diliminde bir yanardağ ağzında meydana gelen sarp kayalar üzerine kurulan Karahisar Kalesi'nden ve bölgede geniş bir alanda yetiştirilen haşhaş bitkisinden (Opium-Afyon) gelmektedir. Şehrin adı uzun olduğu için, resmi ve ticari kuruluşlar tarafından kısaca "Afyon" olarak da anılmaktadır.

MİLLİ MÜCADELEDE AFYONKARAHİSAR’IN ÖNEMİ

Afyonkarahisar, Milli Mücadele ve İstiklal Savaşı’nda önemli bir yere sahiptir. Büyük Taarruz emrinin Mustafa Kemal Atatürk tarafından Kocatepe’den verildiği ve Başkomutan Meydan Muharebesi’nin yapıldığı şehir olarak, vatan sevgisinin zafere dönüştüğü bir şehitler yurdu olarak tanınır.

Zafer Partisi İl Başkanı Gökhan Katırcı'dan İş Dünyasına Ziyaret Zafer Partisi İl Başkanı Gökhan Katırcı'dan İş Dünyasına Ziyaret

AFYONKARAHİSAR’IN JEOTERMAL ZENGİNLİKLERİ

Afyonkarahisar, jeotermal su kaynakları açısından Türkiye’nin önde gelen illerinden biridir. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından termal turizm merkezi ilan edilen şehir, zengin minerallere sahip termal suları ve her kesime hitap eden nitelikli konaklama tesisleri ile “Şifa Şehri Afyonkarahisar” unvanını taşımaktadır.

ZENGİN MUTFAĞI VE YÖRESEL LEZZETLERİ

Afyonkarahisar, tarihi ve kültürel zenginliklerinin yanı sıra, zengin mutfağı ve yöresel lezzetleri ile de ünlüdür. Kaymak, sucuk, lokum ve şekerleme gibi lezzetlerin anavatanı olarak bilinen şehir, gastronomi tutkunlarının da ilgisini çekmektedir.

GO Türkiye'nin paylaşımı, Hüdai Kaplıcaları ve Afyonkarahisar’ın tüm bu güzelliklerini etkileyici bir şekilde tanıtarak, bölgenin turizm potansiyelini dünya ile buluşturdu.

Kaynak: CEMİLE KAYTAN