Açılış töreninde, Bekir Yunus Uçar'ın ailesinin katılımıyla yapılan anma töreninde, Uçar'ın motosiklet sporuna katkılarını anlatan bir kısa film gösterimi yapıldı. Bu duygusal anlar, hem MXGP hem de motosiklet camiasında derin izler bıraktı. Bekir Yunus Uçar, Türkiye Motosiklet Federasyonu’nun kurucu başkanı olarak, yüzlerce sporcunun yetişmesine ve amatör bir spor dalının dünya şampiyonları çıkarır hale gelmesine öncülük etti. Ayrıca, Türkiye’nin motosiklet sporunda dünyada önemli bir yer edinmesini sağladı.

Açılış töreninde konuşan Türkiye Motosiklet Federasyonu Başkanı Ogün Baysan, "MXGP Türkiye ile dünyanın en iyi tesisini, en iyi padokunu ve en iyi tanıtımını yaptığımız Afyonkarahisar'da bir kez daha olmaktan mutluyuz" dedi. FIM Motokros Direktörü Antonio Alia Portela ise, Türkiye'deki coşkudan çok mutlu olduklarını belirterek, "Motorsporları, MXGP ile Türkiye'de zirveye yükseldi ve yükselmeye devam edecek" ifadelerini kullandı.

Yapılan projeler değerlendirildi! Yapılan projeler değerlendirildi!

Açılış törenine Afyonkarahisar Vali Vekili Ali Uysal, Afyonkarahisar Milletvekilleri Hasan Arslan, Mehmet Taytak, Hakan Şeref Olgun, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal, FIM Motokros Direktörü Antonio Alia Portela, Infront Moto Racing COO Daniele Rizzi, Türkiye Motosiklet Federasyonu Başkanı Ogün Baysan ve MXGP'de yarışacak sporcular, direktörler ve takım yöneticileri katıldı.

Kaynak: CEMİLE KAYTAN