Haziran ayı enflasyon verileri de Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından duyuruldu. Haziranda aylık enflasyon yüzde 1,64 artarak yıllık bazda ise yüzde 71,60 olarak kaydedildi. Bu veriler, memur, memur emeklisi ve işçi emeklisinin yeni maaşlarının belirlenmesinde etkili olacak.

Bedelli askerlik ücretleri son yıllarda sürekli olarak artış göstermekte. 2021 yılında 43 bin 150 TL'den başlayan ücretler, 2023 yılı itibarıyla 122 bin 350 TL'ye kadar yükselmişti. 2024 yılının ilk yarısında ise bu rakam 182 bin 608 TL'ye çıkarılmıştı. Yeni belirlenen 217 bin 851 TL'lik ücret, bu trendin devam ettiğini gösteriyor.

Bedelli askerlik için başvuru yapacak yükümlüler, ödemelerini Vakıfbank, Ziraat Bankası, Halkbank gibi bankalara veya Malmüdürlüklerine T.C. Kimlik Numarası beyan ederek yapabileceklerdir. Askere giderken ise belirli malzemelerin yanlarında bulundurulması gerekiyor. Bu malzemeler arasında iç çamaşırı, terlik, traş malzemeleri, temizlik ürünleri ve kişisel eşyalar yer alıyor.

Resmi Gazete ‘de yayınlandı: Türkiye ile Ukrayna arasında Serbest Ticaret Anlaşması! Resmi Gazete ‘de yayınlandı: Türkiye ile Ukrayna arasında Serbest Ticaret Anlaşması!

  

Kaynak: AHMET SARLIK