İYİ KARPUZ NASIL SEÇİLİR?

Tatlı karpuz seçmek bir çok kişiye oldukça zor gelir. Yaz aylarının serinleten lezzeti olan karpuzun iyi olup olmadığını anlamak için bazı yöntemler var. Bu yöntemleri sizler için sıraladık. İşte lezzetli ve sulu karpuz seçmenin kolay yolu…

Narin’in mezarı yenilendi! Narin’in mezarı yenilendi!

Yazın en çok tüketilen lezzetlerinden biri olan karpuzun lezzetlisini seçmek için yapmanız gerekenler bulunuyor. Bir çok kişi iyi karpuz seçmekte zorlanıyor. Bu yöntemleri deneyerek sizde karpuzun en lezzetlisini seçebilirsiniz. İşte detaylar….

KARPUZ SEÇERKEN BU PÜF NOKTALARINA DİKKAT…

Olgunlaşan karpuzun üzerinde sarı lekelerin olması karpuzun tatlı ve olgunlaşmış olduğunun bir göstergesidir. Eğer bu lekeler sarı değil de beyaz olursa bu karpuzun henüz yeterli olgunluğa ulaşmadığını gösterir. Bunun yanı sıra da karpuzun üzerinde örümcek ağına benzer şekillerin olması gerekir. Bu da karpuzun yetişirken ne kadar çok arı ile döllendiğini gösterir. Son olarak da karpuzun sapına bakarak da olgunlaşıp olgunlaşmadığını anlamak kolaydır. Eğer ki karpuz sapı kurumuş ise yeterli olgunluğa eriştiğini gösterir. Eğer karpuzun sapı yeşil ise bu karpuzun daha tam olmadığını işaret eder. Bu yöntemler ile siz de tatlı karpuzu kolayca seçebilirsiniz. 

Kaynak: FATMA SEDA CAN