Tekirdağ'ın Marmaraereğlisi ilçesindeki Ulusal Deniz Emniyeti Başkanlığında basın toplantısı düzenleyen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Windows işletim sistemi kullanan cihazlarda yaşanan kesinti hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Yapılan incelemelerde, kesintinin siber saldırı kaynaklı olmadığının tespit edildiğini belirtti.

CrowdStrike Ürünlerinde Meydana Geldi

Uraloğlu, yaşanan kesintinin CrowdStrike ürününü kullanan kurum ve kuruluşlarda meydana geldiğini ifade ederek, "Çözüm önerileri SOME İletişim Platformu üzerinden tüm SOME'lerimizle paylaşılmıştır. SOME'lerimiz, siber olaylara müdahale ekiplerinin koordinasyonu ve katılımcılarıdır. Ülkemizin siber sınırlarını korumak için yerli ve milli ürünlerimizle 7 gün 24 saat aralıksız çalışmaları takip ediyoruz," dedi.

Müdahale ve İyileştirme Süreci

Uraloğlu, etkilenen sistemlerle ilgili olarak hemen müdahaleye geçildiğini belirterek, "Bazı kurumlarımızda hemen müdahaleyle birlikte buradaki aksaklığın önemli bir bölümünü atlattığımızı söyleyebilirim. Zannediyorum birkaç saat içerisinde sistem artık vatandaşı etkileyen durumdan çıkarılmış olur," dedi. Ayrıca, tekrarının önlenmesi için gerekli önlemlerin planlandığını ve ilgili kurumlarla iletişim halinde olunduğunu vurguladı.

Rektör Karakaş: Gurur ve övünç kaynağımızsınız! Rektör Karakaş: Gurur ve övünç kaynağımızsınız!

Siber Saldırı İddiaları Reddedildi

Uraloğlu, açıklamasının sonunda, "Bunun özellikle altını çizmek istiyorum; bir siber saldırı söz konusu değildir," diyerek, kesintinin siber saldırı kaynaklı olmadığını net bir şekilde ifade etti.

Kaynak: ODAK HABER MERKEZİ